Del 16 NOV
Al 17 NOV


SISTEMES COMPLEXOS. Universitat de Barcelona Institute of Complex Systems. Tallers i visita.

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat de Barcelona
Fernando Benavente
934035423
fbenavente@ub.edu
Necessita reserva
Albert Diaz-Guilera
albert.diaz@ub.edu
-
8:30:17:30

Ponents - Dr. Albert Diaz-Guilera i col·laboradors

Es programen dues sessions de l'activitat i la inscripció és per grups. Cada sessió consisteix en els següents tallers d'aproximadament 1 h de durada:

- Jocs i comportament humà

Els dilemes socials posen tensió entre l’interès col.lectiu i l’individual. Ens permet estudiar la interacció social i quantificar els trets de comportament d’un individu en un grup o comunitat. Jugareu, us explicarem com fem experiments participatius en espais públics i coneixereu quines matemàtiques fem servir per estudiar aspectes com l’enveja, l’altruisme, la cooperació... tot ells factors clau per mesurar la cohesió social dins un grup o comunitat que cohabita en un cert entorn urbà.

- Xarxes complexes per a tothom:

El nostre món esdevé cada dia més connectat a través de xarxes que permeten una comunicació instantània i la difusió d'informació. Al mateix temps, el grau en què la gent conegui aquestes xarxes jugarà un rol important a l'hora de determinar el benefici d'aquesta creixent connectivitat en la societat. 

En poques paraules, una societat connectada ha de conèixer com i perquè es dóna aquesta connectivitat: el coneixement bàsic de com les xarxes poden ser usades com una eina per descobrir i prendre decisions, conèixer els seus potencials beneficis i possibles punts febles, així com fer-lo més accessible als habitants d'aquest món cada cop més connectat.

Es tracta de tallers interactius on es veuran algunes característiques matemàtiques senzilles de les xarxes. Al finalitzar es visitaran els laboratoris dels investigadors en la ciència dels sistemes complexos.

- SISTEMES COMPLEXOS. Universitat de Barcelona Institute of Complex Systems (http://ubics.ub.edu)

- OpenSystems UB (http://www.ub.edu/opensystems/)

- Xarxes per a tothom (http://complex.ffn.ub.es/~gemma/xarxes_per_tothom/)

Organitza

201610245020_logo_home_nou.png


Col·labora