- Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
- 10:00h a 12:30h
- 16 alumnes per taller
- Pàgina web
Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2018
Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups
En aquest taller es pretén relacionar el contingut de nitrats en el sòl amb la dosi de purí aplicada i com influeix en el contingut de nitrats de les aigües de fonts i pous. Es realitzaran analítiques sobre mostres d’aigües de fonts i pous per estudiar el transport dels nitrats i la contaminació difusa que aquests generen sobre les aigües d’escorrentia i, probablement, les aigües freàtiques. |
|
Responsables |
Àngels Leiva, professora de la Facultat de Ciències i Tecnologia i investigadora del grup de recerca en Ecologia Aquàtica de la UVic-UCC. Fortià Prat, Llicenciat en Farmàcia, Màster en Ciència i Tecnologia de l ‘Aigua, investigador de l’evolució de la contaminació per nitrats a les aigües subterrànies i, professor col·laborador a la UVic-UCC. |
Lloc |
Laboratoris de Biociències. Facultat de Ciències i Tecnologia, Campus Torre dels Frares de la UVic-UCC. |
Dates i horaris |
Dimarts 13 i dimecres 14 de novembre de 2018, de 10:00 a 12:30h. |
Durada |
2h i mitja. |
Destinataris |
Estudiants de 1er i 2on de Batxillerat dels itineraris científic i/o tecnològic, ciències experimentals i biosanitari. |
Objectius |
Conèixer la problemàtica dels nitrats en sòls i aigües de la comarca d’Osona i en altres comarques properes. Conèixer diferents metodologies d’anàlisi química de l’aigua al laboratori. Aprendre a interpretar i extreure conclusions de resultats experimentals. Apropar l'estudiant a la recerca universitària. |
Places/sessió |
Màxim 16 alumnes per taller. |
Idioma d'impartició |
Català. |
Observacions |
Cal portar mostres d’aigua de fonts naturals (no aigües pluvials), aigua d’ús domèstic, etc. Procediment de recollida: omplir una ampolla (plàstic o vidre), tapar-la correctament, cobrir-la amb un paper d’alumini i emmagatzemar-la a temperatura de refrigeració. Cal portar bata. |