13 NOV


Osona, 50 milions d'anys enrere

  • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • 20:00h a 21:00h
  • 100
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: Patrimoni Cultural
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat

Necessita reserva
Pilar López Uceda
udivulga@uvic.cat
938815507
De 9:30 a 14:00 h

Ponents - Fancesc Farrés i Jordi Vilà. Francesc Farrés, és enginyer geòleg per la Universitat de Toulouse (1971). Impulsor del centre privat d'interpretació geològica GeoLab Vic. Ha investigat i publicat treballs exclusivament de la geologia i paleontologia de la comarca d'Osona des del 1958 fins a l'actualitat. En aquestes publicacions es varen dedicar gèneres i espècies noves per a la ciència que porten el nom d'Osona o Vic com a document acreditatiu de la denominació. Jordi Vilà, és geòleg, especialista en Cartografia Geològica i Sedimentologia, i divulgador científic vigatà. Ha participat en diverses excavacions paleontològiques amb la Universitat de Barcelona i la Universidad Complutense de Madrid. Actualment és co-comissari de l’exposició de fòssils “Osona, 50 milions d’anys enrere” i professor de didàctica de les ciències experimentals a la Universitat de Barcelona.

La zona central Catalana va estar ocupada per un mar majoritàriament d’influència atlàntica des dels 55 milions d’anys fins als 34 milions d’anys, durant el període Eocè. A més, aquest mar se situava a uns 33º de latitud nord, que provocava un clima amb caràcter subtropical, similar al mar del Carib actual. Els fòssils són indicadors d’aquest clima. L’evolució geològica d’aquesta conca sedimentària i la seva posterior erosió, ens dona com a resultat el paisatge actual.

A càrrec de Fancesc Farrés i Jordi Vilà. Francesc Farrés, és enginyer geòleg per la Universitat de Toulouse (1971). Impulsor del centre privat d'interpretació geològica GeoLab Vic. Ha investigat i publicat treballs exclusivament de la geologia i paleontologia de la comarca d'Osona des del 1958 fins a l'actualitat. En aquestes publicacions es varen dedicar gèneres i espècies noves per a la ciència que porten el nom d'Osona o Vic com a document acreditatiu de la denominació. Jordi Vilà, és geòleg, especialista en Cartografia Geològica i Sedimentologia, i divulgador científic vigatà. Ha participat en diverses excavacions paleontològiques amb la Universitat de Barcelona i la Universidad Complutense de Madrid. Actualment és co-comissari de l’exposició de fòssils “Osona, 50 milions d’anys enrere” i professor de didàctica de les ciències experimentals a la Universitat de Barcelona.

Presentarà l'acte Judit Molera, geòloga, professora i coordinadora del grup de recerca Mecatrònica i Modelització Aplicada a la Tecnologia dels Materials (MECAMAT) de la UVic-UCC, i comissària de l'exposició paleontològica "Osona, 50 milions d'anys enrere".
 

Responsable

Oficina de Gestió Cultural de la UVic-UCC

Lloc

Ateneu de Vic. Sala Modernista del Casino de Vic (c/ Verdaguer 5, Vic).

Data

Dimarts 13 de novembre de 2018.

Horari

De 20:00 a 21:00 h.

Durada

1h

Destinataris

Oberta a tot el públic.

Objectius

Commemorar l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Donar a conèixer l'important patrimoni paleontològic d'Osona.

Posar en valor la informació paleobiològica que proporciona el registre fòssil.

Conscienciar i sensibilitzar al públic assistent pel respecte i estima del patrimoni paleontològic a partir del seu coneixement.

Places

Fins a cobrir aforament sala (100 persones).

Idioma d'impartició

Català

Observacions

Activitat coorganitzada amb el Museu de l'Art de la Pell que forma part de la programació del cicle d'activitats de l'Ateneu Vic.
Hi col·labora l'Obra Social "la Caixa"

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg


Col·labora

Obra Social

Fundació Puig-Porret