Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2016


COM ARRIBAR-HI

  • FGC S6 / Bus Hispano Igualadina
19 NOV

Jornada d'Història Natural. El sireni de Santa Maria de Miralles i els altres prototeris de Catalunya
Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual
Passaport Científic: No

Més informació Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal d l'Anoia- Ajuntament d'Igualada
Muntsa Guasch Solé
938 046 752
guaschm@aj-igualada.net
On es celebra Adoberia Bella - Museu de la Pell d'Igualada
     C/ Dr. Joan Mercader, 3, 08700, Igualada

Què és un sireni? Quants sirenis més hi ha a Catalunya? Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer aquest mamífer marí de l'Eocè, del qual s'han trobat restes a l'Anoia, Montserrat o Osona.

Programa:

10.00 h       Benvinguda i presentació.

10.10 h       Introducció. Sr. Albert Vidal Martí, paleontòleg del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

10.15 h       “EL sireni de Santa Maria de Miralles”. Sr. Josep Romero Marsal, geòleg i Sr. Joan Pastor Graells, Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

11.00 h        Visualització de “El Sireni de Montserrat”. Sr. Joan Antoni Vela Fernànzez, vicepresident de l’Institut Català de Mineralogia, Gemmologia i Paleontologia.

11.30 h        Pausa-cafè al vestíbul del Museu en el marc de l’exposició “El sireni de Santa Maria de Miralles” al Museu de la Pell.

12.00 h       “Els sirenis fòssils eocens trobats a Catalunya”. Sr. Francesc Farrés Malian, paleontòleg del Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

12.45 h       "Prototherium ausetanum, un nou sireni de l'Eocè. Diversitat i relacions filogenètiques de l'ordre a la regió del Tethys” . Sr. Jordi Balaguer Bruguera, paleontòleg, divulgador científic i ambiental.

13.30 h       Torn de preguntes.

13.45 h       Cloenda.


Patrocinat per


Col·labora

Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada