Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2016


COM ARRIBAR-HI

Del 18 NOV
Al 2 DIC

Geogimcana


Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: Any Internacional del Mapa
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups
Passaport Científic: No

Més informació Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Octavi López
935813301
octavi.lopez@uab.cat
On es celebra Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
     Facultat de Ciències. Campus de la UAB, s/n, 08193, Cerdanyola del Vallès
Necessita reserva Lluís Casas
lluis.casas@uab.cat
935868365

-

La Geogimcana és una activitat lúdico-científica adreçada prioritàriament a estudiants de batxillerat de Ciències de la Terra i el Medi Ambient que tinguin interès per a la Geologia i àmbits afins (Ciències Ambientals, Química, Ciència de Materials). 

L'activitat es desenvolupa al llarg d'un matí al Campus de la UAB, on els participants en grups d'entre 4 a 8 persones (segons el total de participants) han de cercar amb l'ajuda d'un mapa un total de 6 punts on hauran de realitzar 6 proves de caire geològic, com ara la identificació de roques, minerals, fòssils, nivell freàtic...

Les proves serveixen per a introduir molt breument alguns conceptes científics per part dels controladors que trobaran a cada punt, el controlador dóna a més les instruccions per a superar la prova i al final en valora els resultats. Es fomenta a través d'una certa competició que hi hagi una introducció de coneixements de forma diferent a la convencional, lúdica i fomentant el treball en equip. 

Entre prova i prova, els participants han de passar per unes interproves que són en definitiva altres proves que el grup realitza de forma autònoma. Al final els participants han de tornar al punt de sortida on es fa la valoració global de cada grup i es proclama l'equip guanyador.

Organitza

20161133410_UAB_n1.jpg

Patrocinat per


Col·labora

Departament de Geologia de la UAB, Coordinació de Geologia, Coordinació de Ciències Ambientals, Institut Català de Paleontologia.