Del 10 NOV
Al 19 NOV


Podcast GENera: El present de la medicina del futur

  • Amgen
  • h a h

Tipus d'activitat: Conferències i taules rodones en línia

Més informació
Amgen

La medicina avança a una velocitat sense precedents i en aquest podcast descobriràs molts dels canvis que ja estan en marxa i que estan marcant l'inici d'una nova era. 

Els avenços en genètica, biotecnologia o intel·ligència artificial estan aconseguint tractar o curar malalties que fins no fa gaires anys era impensable afrontar. Perquè et posis al dia, aquest podcast de divulgació científica format per 10 episodis monogràfics tracta temes com els avenços en càncer, el rol de la genètica, les malalties cardiovasculars o la salut digital.

Què ha passat a l'últim segle perquè l'esperança de vida hagi augmentat més de 40 anys? Com serà la medicina l'any 2050? Aconseguirem guarir el càncer? Serviran les noves tecnologies per millorar les cures? Serà possible avançar-se a les malalties?

Buscant respostes a aquestes preguntes, hem recorregut més de 13.000 km per recollir veus de més de 20 científics, clínics i experts de centres de recerca, universitats i hospitals repartits per tota la geografia espanyola. A les entrevistes, li hem sumat moltes dades curioses, passatges històrics ficcionats i algun joc amb l'objectiu que els nostres oients aprenguin i s'entretinguin a parts iguals. Al capdavant d'aquest viatge científic estan la periodista Belu Jiménez i el biotecnòleg Julián Guercetti.

A més, com a contingut adicional, podràs escoltar les entrevistes senceres amb, Lluís Montoliu, vicedirector del Centre Nacional de Biotecnologia; Gemma Marfany, Catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona; Pilar Garrido, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal; Paula Petrone, líder de l'equip de recerca de Biomedical Data Science de Barcelona; Héctor Bueno, cardiòleg a l'Hospital Universitari 12 d'Octubre de Madrid i coordinador de l'Estratègia Nacional en Salut Cardiovascular, o Manuel Fernández, Catedràtic del Departament d'Enginyeria Telemàtica de la Universitat de Vigo.

El podcast 'GENera: El presente de la medicina del futuro' està disponible en la majoria de plataformes d'audio, entre elles, SpotifyApple Podcast e Ivoox o YouTube



Col·labora

Amgen