16 NOV


Els drons bons

  • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • 17:00h a 19:00h
  • 20

Tipus d'activitat: Presentacions
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Oficina de Màrqueting i Promoció dels Estudis, Servei de Comunicació de la UPC
93 405 46 18
pla.promocio@upc.edu

On es celebra
Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels
Esteve Terradas, 7, 08860, Castelldefels
Necessita reserva
Àrea de Relacions Externes Campus del Baix Llobregat - UPC
cbl.relacions.externes@upc.edu
934134137
Formulari d'inscripció a: eetac.upc.edu

Els drons són cada vegada més presents a la nostra vida, a tots els nivells. Per exemple, recentment hem vist drons ajudant a supervisar l'evolució del volcà de La Palma o per detectar aglomeracions perilloses en aquesta crisi sanitària deguda a la pandèmia.

Pocs dubten la utilitat d'aquesta tecnologia. I a mesura que les normatives ho vagin permetent, la seva utilitat es multiplicarà. Ja ens anuncien serveis de lliurament més ràpid encara de mercaderies en domicilis o serveis de taxi basats en drons. però el més interessant és el que encara no podem imaginar.

No obstant això, els drons també tenen el seu costat fosc. Van ser inventats com a instrument de guerra i avui dia les aplicacions militars són molt freqüents. Tampoc no són gaire ben rebudes per la població les aplicacions d'inspecció (“el gran germà que tot ho veu”). Molts es pregunten “podré seguir prenent el sol tranquil·lament a la meva terrassa sense que ningú em vegi?”

Així doncs, aquesta nova tecnologia, destinada a millorar la vida de les persones en molts aspectes, no sempre és ben acceptada per la ciutadania. Això no és una novetat. Ha passat abans amb altres tecnologies que avui dia són imprescindibles. Qui vol tenir una gran antena de telefonia o una central nuclear a prop de casa seva?

A la conferència veurem que els drons poden fer moltes coses bones. Repassarem algunes de les aplicacions més sorprenents i explicarem quines coses es poden fer amb la normativa actual i el que es preveu per al futur. La conferència inclou una demostració del vol de drons, tant a l’interior com al DronLab del Campus del Baix Llobregat. En aquestes demostracions els participants podran volar els nostres drons amb els moviments del seu cos, las seves veus o els seus propis telèfons mòbils.

A càrrec del Dr. Miguel Valero, professor del Departament d'Arquitectura de Computadors de la UPC i membre del grup de recerca ICARUS  - Intelligent Communications and Avionics for Robust Unmanned Aerial Systems 

Podeu fer les vostres inscripcions al següent formulari

 

Organitza

2016742845_UPCpositiup3005.png


Col·labora