8 NOV


El tast amargant de la bioinformàtica

  • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • 09:30h a 11:00h // 11:30h a 13:00h
  • 25
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat
Necessita reserva
Unitat de Divulgació Científica
udivulga@uvic.cat
938815507
9:00 a 13:00

En els humans, la capacitat de percebre el gust de la PTC s'hereta com un tret autosòmic dominant. El gen que determina aquest caràcter es diu TAS2R38 i té uns quants al·lels. Els dos al·lels més freqüents en les poblacions humanes són l'al·lel PAV, que permet sentir el gust de la PTC, i l'al·lel AVI; els individus homozigots AVI/AVI no poden sentir el gust de la PTC. El gen TAS2R38 codifica per una proteïna (un receptor del gust) que s'expressa a la membrana d'unes cèl·lules especials de les papil·les gustatives.

En aquest taller examinarem quina diferència hi ha, a nivell molecular, entre les persones que poden sentir el gust de la PTC i les que no.

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg


Col·labora