17 NOV


CONFERÈNCIA “Millorem el nostre benestar. Descobreix els beneficis per a la salut de viure a prop de la natura”

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Museu de les Terres de l'Ebre
Pere Luque
977 702 954
info@museuterresebre.cat

Ponents - Mireia Gascón Merlos, doctora en Biomedicina, Màster en Toxicologia i Salut Ambiental i experta en salut infantil

Del 10 al 19 de novembre es celebra a Catalunya la 22a edició de la Setmana de la Ciència. Es tracta d’una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació dins de la qual es programen un ampli ventall d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori, com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc.

Com cada any, el Museu de les Terres de l’Ebre conjuntament amb altres entitats i institucions com la Institució Catalana d’Història Natural, l’Ajuntament d’Amposta,  la URV i el Parc natural del Delta de l’Ebre participa en les activitats de la Setmana de la Ciència programant la conferència que sota el títol “Millorem el nostre benestar. Descobreix els beneficis que per a la salut de viure a prop de la natura”, una xerrada que també forma part del cicle de sessions científiques que anualment realitza la ICHN arreu del país.

La conferència estarà impartida per la Mireia Gascón Merlos, doctora en Biomedicina, Màster en Toxicologia i Salut Ambiental i experta en salut infantil que parlarà dels efectes beneficiosos per al nostre benestar que s’està comprovant que  aporta el viure a prop de la natura. Els espais verds (boscos, parcs, arbrat urbà...) i blaus (llacs, canals, rius, fonts, zones costaneres...) poden tenir un impacte positiu en la salut, segons mostren estudis duts a terme en el últims anys. Mireia Gascon, investigadora al centre de recerca ISGlobal, centre especialitzat en epidemiologia ambiental, ens explicarà quina és l'evidència fins ara, què ens falta per saber i com podem aprofitar aquesta relació positiva entre salut i natura per millorar el nostre dia a dia.

Organitza

20161171955_logo_MTE.jpg


Col·labora

Museu de les Terres de l'Ebre

Institució Catalana d'Història Natural