Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2018


COM ARRIBAR-HI

10 NOV

La mesura del temps i el seu llegat patrimonial a la Catedral de Girona
Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Tipus de públic: Públic general
Passaport Científic: No

Més informació CAPITOL CATEDRAL DE GIRONA
GUSTAVO TORRES
629849777
capitol@catedraldegirona.cat
On es celebra Catedral de Girona
     Plaça de la Catedral s/n, s/n, 17004, Girona
Necessita reserva JOAN PIÑA
patrimoni@catedraldegirona.catPonents - Sr. Carles González (Rellotger) i Sr. Joan Piña (Director del Museu-Tresor de la Catedral de Girona)

La visita consta de tres parts, la primera i la última guiades per Carles González, rellotger, i la central per Joan Piña, director del museu.

S’iniciarà amb una introducció a l’evolució de la mesura del temps, sobretot a la tècnica per realitzar-la. Amb això, es farà especial menció als avenços tecnològics en el rellotge de la Catedral i la seva precisió. Lligant l’explicació amb un tema de debat a l’actualitat, s’explicarà la necessitat que va sorgir per crear els fusos horaris i de com la nostra zona va acabar ubicant-se en el fus actual.

La segona part de la visita es dedicarà a veure el calendari medieval que esdevé el Tapís de la Creació, fent específic èmfasi en la representació del temps i del seu pas constant i ordenat.

El final del recorregut es destinarà a visitar els rellotges de Sol que es troben a la Catedral, alguns d’ells molt difícils de veure i entendre, així com el paper que juga l’orientació del Sol a l’hora de plantejar un temple com aquest.

Volem convidar a tots aquells que, interessats per la ciència i tecnologia que es vincula amb la mesura del temps, vulguin aprofundir i descobrir aspectes tant interessants i alhora desconeguts del patrimoni de la Catedral de Girona. 

Organitza

2018109406_logo_catedral_gran_resolucio.jpg

Patrocinat per


Col·labora