15 NOV


Els dijous culturals de la Càtedra Dr. Bofill - UdG. Cicle de Literatura i Medicina: John Banville (II): Kepler i la música de les esferes.

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat de Girona
Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill - Universitat de Girona
972 20 43 50

Ponents - Carlos Gámez Pérez (Barcelona, 1969) Ha estudiat Ciències Físiques, Història de la Ciència i Creació Literària. Col·labora amb revistes com Sub-Urbano, La bolsa de pipas y Nagari. És autor de Managua seis (2002), Artefactos (2012), Doce cuentos iberoamericanos (2013) i Llegamos en avión (a premsa). A l'actualitat treballa a l'University of Miami. A la seva bitàcola personal, El blog de Carlos Gámez, estudia las relacions entre ciència i literatura.

Els dijous a la tarda a Girona, tens una cita obligada amb l’art i les ciències amb la Càtedra Dr. Bofill a l’Auditori Josep Irla.

Propostes setmanals per promoure les ciències i humanitats entre la població de Girona.

Cada setmana el dediquem a un àmbit diferent de ciències i humanitats.

Durant el 2018 es realitzaran dos cicles de conferències de manera intercalada.

Aquest cicle de conferències indaga en la relació entre la literatura i les matemàtiques a partir de la lectura i discussió d’obres cabdals a la història de la literatura universal on la matemàtica és protagonista.

De tots els camps de la raó, són la matemàtica i la medicina les que tenen una relació més directa amb la literatura. La segona, pel seu indubtable vessant humanístic. La primera, perquè el seu raonament es basa en la demostració con a criteri de validació, i no en la contrastació empírica, com és habitual en la ciència moderna. D’una forma anàloga, el bon text literari desenvolupa els seus arguments de forma raonada, fins a demostrar al lector el seu missatge al final de la lectura de forma contundent. Serà aquesta analogia la que ens guiarà per les nostres lectures i les seves discussions.

Organitza

201810162934_Logo_UdG.png


Col·labora