Activitat corresponent a la Setmana de la Ciència 2018


COM ARRIBAR-HI

  • ...
9 NOV

Geogimcana de la UAB


Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups
Activitat adherida a la campanya del passaport científic

Més informació Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Lluís Casas
.
Lluis.Casas@uab.cat
On es celebra Per tot el campus de la UAB
     Campus de la UAB, s/n, 08193, Cerdanyola del Vallès
Necessita reserva Lluís Casas
Lluis.Casas@uab.cat
935868365


Ponents - .

La Geogimcana és una activitat lúdico-científica adreçada prioritàriament a estudiants de batxillerat de Ciències de la Terra i el Medi Ambient que tinguin interès per a la Geologia i àmbits afins (Ciències Ambientals, Química, Ciència de Materials).

L'activitat es desenvolupa al llarg d'un matí al Campus de la UAB, on els participants en grups d'entre 4 a 8 persones (segons el total de participants) han de cercar amb l'ajuda d'un mapa un total de 5 punts on hauran de realitzar 5 proves de caire geològic, com ara la identificació de roques, minerals, fòssils, nivell freàtic...

Les proves serveixen per a introduir molt breument alguns conceptes científics per part dels controladors que trobaran a cada punt, el controlador dóna a més les instruccions per a superar la prova i al final en valora els resultats. Es fomenta a través d'una certa competició que hi hagi una introducció de coneixements de forma diferent a la convencional, lúdica i fomentant el treball en equip.

Entre prova i prova, els participants han de passar per unes interproves que són en definitiva altres proves que el grup realitza de forma autònoma. Al final els participants han de tornar al punt de sortida on es fa la valoració global de cada grup i es proclama l'equip guanyador.

Organitza

20161133410_UAB_n1.jpg

Patrocinat per

. ,.

Col·labora

Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ,.