16 NOV


Geogimcana de la UAB

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • 09:30h a 13:30h
  • 150
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Lluís Casas
.
Lluis.Casas@uab.cat

Necessita reserva
Lluís Casas
Lluis.Casas@uab.cat
935868365

Ponents - .

La Geogimcana és una activitat lúdico-científica adreçada prioritàriament a estudiants de batxillerat de Ciències de la Terra i el Medi Ambient que tinguin interès per a la Geologia i àmbits afins (Ciències Ambientals, Química, Ciència de Materials).

L'activitat es desenvolupa al llarg d'un matí al Campus de la UAB, on els participants en grups d'entre 4 a 8 persones (segons el total de participants) han de cercar amb l'ajuda d'un mapa un total de 5 punts on hauran de realitzar 5 proves de caire geològic, com ara la identificació de roques, minerals, fòssils, nivell freàtic...

Les proves serveixen per a introduir molt breument alguns conceptes científics per part dels controladors que trobaran a cada punt, el controlador dóna a més les instruccions per a superar la prova i al final en valora els resultats. Es fomenta a través d'una certa competició que hi hagi una introducció de coneixements de forma diferent a la convencional, lúdica i fomentant el treball en equip.

Entre prova i prova, els participants han de passar per unes interproves que són en definitiva altres proves que el grup realitza de forma autònoma. Al final els participants han de tornar al punt de sortida on es fa la valoració global de cada grup i es proclama l'equip guanyador.

Organitza

20161133410_UAB_n1.jpg

Patrocinat per

. ,.

Col·labora

Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ,.