17 NOV


El model arquitectònic per a les noves residències: com fer-les més resistents als virus?

  • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • 17:00h a 18:00h // 17:00h a 18:00h
  • 500
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: Coronavirus SARS-CoV-2
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat

Ponents - Marc Trepat, arquitecte, director i soci professional del despatx Batllori/Trepat Arquitectes, especialistes en el disseny i la creació d’entorns per a l’atenció de persones grans.

En el marc de la Setmana de la Ciència 2020, el DIXIT Vic ens porta aquesta xerrada que servirà per conèixer solucions arquitectòniques innovadores que permeten aplicar el model d’atenció centrat en la persona. També es reflexionarà sobre com l’arquitectura pot ajudar a prevenir l’entrada de virus com la COVID-19 en espais residencials.

Actualment, la societat afronta un repte de grans dimensions: l’envelliment progressiu de la població. Això fa créixer el nombre de persones en situació de dependència que necessiten substituir el seu habitatge per una residència. Cal, doncs, tenir present com el model arquitectònic i de disseny d’aquests equipaments influeix en la millora de les seves condicions de vida i també en la prevenció de contagis.

Entendre les necessitats de les persones grans, sobretot les d’aquelles que es troben en situació de dependència o demència, permetrà fer una arquitectura alineada amb la filosofia de l’atenció centrada en la persona (ACP), que aposta per edificis distribuïts en unitats de convivència o model housing, un major contacte amb la natura i uns espais en els quals convisqui un nombre de persones raonable.

DIXIT Vic ha programat per al 17 de novembre la conferència “El model arquitectònic per a les noves residències: com fer-les més resistents als virus?”, que es retransmetrà en directe per internet. Anirà a càrrec de Marc Trepat, arquitecte, director i soci professional del despatx Batllori/Trepat Arquitectes, especialistes en el disseny i la creació d’entorns per a l’atenció de persones grans.

Durant l’acte, presentarà el model arquitectònic més utilitzat fins ara al nostre país i proposarà solucions arquitectòniques innovadores, basades en la investigació sobre el model nòrdic, que permeten l’aplicació del model ACP adaptat a la realitat de la nostra cultura. També dedicarà un espai de la sessió a reflexionar sobre com ha de ser l’arquitectura dels centres d’atenció residencial per prevenir l’entrada de virus com la COVID-19. Finalment, parlarà sobre com afrontar el futur per a la innovació en aquest sector.

Més informació:

  • Data: 17 de novembre de 2020 de 17 a 18 h.
  • Conferència virtual via Zoom (es facilitarà l’enllaç en el correu de confirmació d’inscripció).
  • Inscripció: Aforament virtual limitat, cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari.
  • Organització: DIXIT Vic.
  • Hi col·laboren: SÍRIUS Vic Centre per a l’Autonomia Personal i l’Obra Social “la Caixa”.

La SC’20 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga.Ciència i Societat, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Seguiu totes les novetats de la Setmana de la Ciència a #SC20CAT

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg


Col·labora

Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación