13 NOV


Visita al Projecte CoSin: producció de gas natural renovable

  • CETAQUA
  • 10:00h a 12:00h
  • 15

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic especialitzat, Públic general, Públic universitari
Orientat: Grups

Més informació
CETAQUA
Núria Basset
682278616
nbasset@cetaqua.com

Necessita reserva
Núria Basset
nbasset@cetaqua.com
682278616
08:00 a 17:30h

Ponents - Núria Basset

Aprofita l'oportunitat de visitar la planta pilot del Projecte CoSin on es produeix gas renovable mitjançant dos processos diferents: l'enriquiment del biogàs i la metanació del diòxid de carboni.

L'enriquiment de biogàs consisteix en separar les dues molècules que el formen, el metà i el diòxid de carboni, mitjançant unes membranes. El metà obtingut s'anomena biometà i té la mateixa composició que el gas natural que consumim a les nostres llars.

La metanació consisteix en produir metà mitjançant una reacció química a partir d'hidrogen i diòxid de carboni. Aquest rep el nom de gas natural sintètic i és d'origen renovable, no fòssil. A més, el procés permet posar en pràctica el concepte power-to-gas, que consisteix en emmagatzemar excedents d'energia renovable en forma de gas.

L’activitat t’ofereix l’oportunitat de conèixer en més profunditat el que es fa en aquest projecte de recerca amb l’explicació per part de Cetaqua en una visita guiada per la planta pilot.

Organitza

2019823838_logo_cetaqua.png

Patrocinat per

ACCIÓ

Col·labora

LABAQUA

IREC i Naturgy