Del 8 NOV
Al 15 NOV


Taller: Recorreguts de Geologia urbana en l'àmbit de la Catalunya Central

  • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • h a h
  • 120

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Asun Molina
934015643
pla.promocio@upc.edu

Necessita reserva
David Parcerisa
mines@epsem.upc.edu
938777299
10:30 - 13:30

Ponents - A càrrec de David Parcerisa, professor de l’àrea minera a la UPC Manresa

Els entorns urbans es construeixen amb recursos minerals i cal fer una gestió eficient d’aquests recursos per garantir-ne la sostenibilitat a llarg termini. Una passejada per una zona urbana permet descobrir les roques i minerals dels quals deriven la major part de construccions i prendre consciència de la necessitat de fer-ne una gestió correcta.

En aquesta activitat es proposa que qualsevol institut d'ensenyament secundari que es trobi dins l'àrea de la Catalunya central pugui sol·licitar la visita d'un especialista en l’àmbit de la geologia i els recursos minerals. Aquest especialista farà un recorregut personalitzat per les rodalies del seu centre, destacarà el valor del patrimoni geològic/miner de l'àrea i utilitzarà l’aplicació Instamaps com a eina d’innovació docent. Aquests recorreguts poden ser variables, segons la localització del centre, per exemple:

• Recorreguts de geologia/mineria urbana per observar els materials geològics del municipi.

• Recorreguts geològics/miners en afloraments geològics (cal que els afloraments siguin propers i s'hi pugui arribar a peu).

Aquest taller també es pot realitzar al voltant de la UPC Manresa i combinar-lo amb les altres activitats en el marc de la Setmana de la Ciència 2019.

8 de novembre o de l’11 al 15 de novembre. Caldrà concertar dia i hora per correu electrònic a mines@epsem.upc.edu. Places limitades.

Organitza

2016742845_UPCpositiup3005.png


Col·labora