Com arribar-hi

  • Bus: H4 (Bon Pastor - Zona Universitària) H6 (Fabra i Puig - Zona Universitària) 7 (Diagonal Mar - Zona Universitària) 33 (Zona Universitària - Verneda) 54 (Estació del Nord - Campus Nord) 60 (Pl.Glòries - Zona Universitària)
8 NOV

Contaminants en Àrees Importants per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Individual
Passaport Científic: No

Més informació Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Alberto Vílchez
934006100
alberto.vilchez@iqac.csic.es
On es celebra Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua
     Carrer Jordi Girona, 18-26, 08034, Badalona
Necessita reserva Alberto Vílchez
alberto.vilchez@iqac.csic.es
934006100 ext. 1041

9.00-14.00

Ponents - Silvia Lacorte, Carlos Ciudad i Maria Dulsat (IDAEA-CSIC)

L’activitat començarà amb la presentació del projecte Ciencia Libera, destinat al estudi de contaminants d'origen antropogènic en Àrees Importants per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat (IBA). S'explicarà què són les zones IBA i perquè són importants a preservar, quins compostos s'estudien en el projecte amb una breu descripció sobre els seus orígens en el medi i els seus potencials efectes sobre les aus. També s'explicarà quina es la metodologia d'estudi que s'està seguint per poder analitzar els contaminants en mostres d'aigües, sòls i sediments. Des del moment del mostreig al camp fins al tractament i anàlisis de les mostres.  Un cop finalitzada la xerrada, ens traslladarem als laboratoris on es mostrarà  el procediment de tractament de les mostres, així com els equips que s'utilitzen per tal de conèixer els nivells de contaminants.

Responsables: Silvia Lacorte, Maria Dulsat, Bernat Oró, Miguel Velázquez, Marcello D'Amico, David Artell i Carlos Ciudad (IDAEA-CSIC)

Organitza

201610115210_logoCSICg.jpg

Patrocinat per


Col·labora