13 NOV


Química a la cuina

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat Rovira i Virgili
ComCiència
977297011
comciencia@urv.cat

Necessita reserva
-
suport.campusextens@urv.cat
-

Ponents - Carme Aguilar, professora Departament de Química Analítica i Química Orgànica.

En els darrers temps la nostra cuina comença a rebre la influència del que s’anomena "cuina molecular" o "gastronomia molecular", que consisteix en l’aplicació del coneixement científic a l’art de preparar millors aliments. Amb aquesta xerrada es pretén explicar què succeeix a la cuina des d’un punt de vista químic. A través d’alguns exemples concrets s’analitzaran les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l’hora d’elaborar receptes concretes. Per exemple, respondrem a algunes qüestions com ara què és l’esterificació o les emulsions i com es poden dur a terme a la cuina. També parlarem d’alguns aparells que han entrat en aquestes cuines com ara un liofilitzador i quina funció tenen aquests.

Organitza

20171123012_urvapilatcolor.png


Col·labora

Campus Extens de Tarragona