13 NOV


Disputatio of Barcelona 2019, “A new Humanism for the 21st century? Specialisation vs. generalisation”

  • Academia Europaea - Barcelona Knowledge Hub
  • 18:30h a 20:00h
  • 150
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Orientat: Individual

Més informació
Academia Europaea - Barcelona Knowledge Hub
Kimberly Katte
932701727
barcelona@acadeuro.org

Ponents - Prof. Maciej Lewenstein (ICREA-ICFO) i Prof. Silvia De Bianchi (UAB)

L'edició 2019 de la Disputatio of Barcelona 2019, un debat anual en anglès entre dos experts de renom internacional, tindrà com a títol, “A new Humanism for the 21st century? Specialisation vs. generalisation”. Se celebrarà el dimecres, 13 de novembre, a les 18.30h a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i comptarà amb la participació, com a disputants, del Prof. Maciej Lewenstein, Professor ICREA i Group Leader de Teoria d’Òptica Quàntica a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i de la Prof. Silvia De Bianchi, Investigadora Ramón y Cajal del Departament de Filosofia i del Centre d’Història de la Ciència, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); el moderador del debat serà el Prof. Alexander Fidora, Professor ICREA del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, UAB.

Des de la seva creació, el 2013, Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH) organitza la Disputatio of Barcelona sobre un tema de rellevància social. Ara en la seva 7ª edició, el debat anirà enfocat a analitzar diferents models d’adquirir, generar i transmetre el coneixement. Des del famós cercle de l’educació de Plató (enkyklios paideia) fins a l’estudi general de l’edat mitjana o l’home universal del renaixement, l’educació s’ha concebut com el desplegament integral de les capacitats intel·lectuals que abasten tots els camps del coneixement. Tanmateix, la complexitat creixent del nostre coneixement i la seva professionalització han posat en dubte aquest ideal humanista: cada vegada més, es necessiten competències especialitzades molt estretament definides. Aquesta tendència no només ha augmentat la bretxa entre humanitats i ciències, sinó que planteja qüestions fonamentals sobre com entendre’ns com a subjectes del coneixement. Els disputants oferiran les seves respectives perspectives sobre temes tan rellevants com, per exemple, especialització, generalització, interdisciplinarietat, el desenvolupament i la realització personals, així com també presentaran la seva visió del futur.

Seguint el model de la Disputatio en edicions anteriors, la sessió és oberta al públic general, el qual podrà realitzar preguntes als dos ponents convidats. Es gravarà l'acte per a la seva difusió posterior via la web de l’AE-BKH, i, en finalitzar-se, se servirà una copa de cava als assistents. Esperem que ens hi pugueu acompanyar!

 


Patrocinat per


Col·labora