20 NOV


La Química i el Vi

  • Universitat de Barcelona
  • 09:30h a 17:30h
  • 50

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat de Barcelona
José Barbosa
barbosa@ub.edu

Necessita reserva
José Barbosa
barbosa@ub.edu
-
8:30:17:30

Ponents - Seller Portell

En el vi existeixen al voltant d’un miler de compostos químics diferents i la seva presència, de forma equilibrada i en harmonia, configuren les propietats que caracteritzen la qualitat del vi.

El vi és un aliment, però a diferencia d’altres aliments, el seu consum no esta relacionat amb les seves propietats nutricionals. El consum del vi es justifica pel plaer que en produeix al degustar-lo. Així la qualitat del vi es justifica per les seves propietats sensorials.

Aquestes propietats sensorials són el resultat de les interaccions dels compostos químics del vi amb el nostres sentits (vista, oïda, olfacte i tacte).  Així, els compostos químics més volàtils són els responsables de l’aroma del vi, els compostos polifenòlics són els responsables del color i, de forma particular, els tanins són els responsables de l’astringència característica dels vins negres; els àcids aporten la propietat de l’acidesa del vi, els sucres li donen la dolçor i l’etanol, que és el responsable de l’efecte estimulant del vi i de l’eufòria que produeix el seu consum, al mateix temps és el que garanteix la seva estabilitat.

Els compostos químics juguen un paper fonamental en la qualitat del vi i en aquestes conferències es vol donar una visió general de l’important paper que la Química té en el coneixement del vi i en la millora tecnològica de la seva qualitat.

A continuació es presenta el programa de l'activitat:

Visita enològica  

20 de novembre de 2018

Sortida en autocar de la Facultat de Química  a les 9:30 hores

11 h.    Visita tècnica Seller Portell      

            de la D. O. Conca de Barberà

            Conca de Barberà

12 h.     Tast de caves i vins

14 h.     Dinar

17:30 h  Arribada a la Facultat de Química

NOMBRE DE  PLACES:       50

INSCRIPCIÓ: Cal omplir un full d'inscripció a la secretaria del Deganat de la Facultat de Química UB  abans del dia 15 de novembre. La inscripció val 10€ i inclou: autocar, degustació, tast, i dinar. Donat el nombre limitat de persones que es permeten al tast i a la visita, les places s'assignaran per estricte ordre d'inscripció. S'atorgarà un diploma d'assistència.

 

 

Organitza

201610245020_logo_home_nou.png


Col·labora