Dia de la ciència a les escoles 2023

Activitat emmarcada dins la Setmana de la Ciència.

Data de celebració: 15 de novembre de 2023, de 9 a 14 hores.

El dia 15 de novembre al matí, amb connexió en línia amb cadascun dels/de les 4 científics/ques, es compartiran les imatges dels resultats dels reptes dels diferents centres. A més, el conductor de l’acte, formularà una tria de preguntes que hagin enviat les escoles i fins i tot, les que així ho desitgin, es podran connectar i formular alguna pregunta en directe.

Les 4 sessions se celebraran a la seu de l’FCRI i retransmeses en directe, pel seu canal de YouTube, perquè ho puguin seguir tots els centres. Els horaris són:

  • Sessió 1: 9.30h: Microgravetat. José Ignacio Rojas, divisió d'Enginyeria Aeroespacial del Departament de Física de la UPC, i investigador de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels
  • Sessió 2: 10.30h: Nanotecnologia. Jordi Díaz, professor de Química al Departament de Materials, i tècnic a la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics, de la Universitat de Barcelona.
  • Sessió 3: 11.30h. Espai. Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut i membre de la tripulació Hypatia.
  • Sessió 4: 12.30h. Meteorologia: Eloi Cordomí, físic i meteoròleg a Televisió de Catalunya.
Logotip Dia Ciència a les Escoles

Com pot participar el teu centre educatiu en el Dia de la Ciència a les Escoles 2023?


Si vols que el proper 15 de novembre el teu centre educatiu participi en directe en la retransmissió del Dia de la Ciència a les Escoles, només cal que omplir aquest Formulari d'inscripció dels centres.

Els centres educatius inscrits podran enviar els reptes i les preguntes als científics i científiques perquè les comentin en directe abans del 10 de novembre, mitjançant l’enllaç següent: Formulari d’enviament dels reptes i preguntes als científics.

Vídeos Dia de la Ciència a les Escoles 2023


Microgravetat

  • José Ignacio Rojas, divisió d'Enginyeria Aeroespacial del Departament de Física de la UPC, i investigador de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels

Guia per resoldre el repte


Nanotecnologia

  • Jordi Díaz, professor de Química al Departament de Materials, i tècnic a la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics, de la Universitat de Barcelona

Guia per resoldre el repte


Espai

  • Núria Jar, periodista especialitzada en ciència i salut i membre de la tripulació Hypatia

Meteorologia

  • Eloi Cordomí, físic i meteoròleg a Televisió de Catalunya

Guia per resoldre el repte