Del 14 NOV
Al 21 NOV


Xerrades-Taller. Fractals.

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat de Barcelona
Xavier Massaneda
prof_secundaria_mat@ub.edu

Necessita reserva
Xavier Massaneda
prof_secundaria_mat@ub.edu
-
8:30-17:30

Ponents - Dra. Anna M. Benini

En els entorns construïts pels éssers humans estem envoltats de cercles, rectangles i línies rectes. Però ‘’els núvols no són esferes, les muntanyes no són cons, les línies de costa no són cercles, l’escorça dels arbres no és una superfície llisa i els llamps no viatgen en línia recta’’. [B. Mandelbrot].

Què són aquestes formes que ens envolten, amb la seva bellesa i la seva complexitat, i per què són tan presents a la natura? En aquesta xerrada veurem com unes transformacions matemàtiques senzilles ens ajuden a entendre l’aspecte dels arbres, les ones del mar,…

Explicarem les formes fractals més senzilles que es poden construir en matemàtiques, i les compararem amb les formes fractals que es troben a la natura, intentant entendre per què han tingut tant d’èxit en l’evolució i per què s’utilitzen tant al món gràfic digital actual.

L'activitat anirà a càrrec de la Dra. Anna M. Benini “Investigadora Marie Sklodowska-Curie” del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona.  Està destinada a grups de Batxillerat i els professors responsables del grup han de fer una inscripció prèvia. Les sessions tindran lloc els dimecres 14 i 21 de novembre, en un primer torn a les 10:00 (12:00 taller) i un segon torn a les 11:15 (13 h taller).

 

Organitza

201610245020_logo_home_nou.png


Col·labora