Del 8 NOV
Al 17 NOV


La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

  • Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
  • 11:00h a 14:00h // 17:00h a 20:00h
  • Aforament il·limitat
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Exposicions
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Helena Parnaud
934432759
activitats@residencia-investigadors.es

On es celebra
Residència d’Investigadors de Barcelona
Hospital, 64, 08001, Barcelona

La primera gran transformació del medi, plantes i animals domèstics desconeguts fins aleshores i l’aplicació de tecnologies que transformarien radicalment l’entorn. Fa uns 7400 anys un grup d’agricultors i ramaders prehistòrics s’assenten a la vora de l’estany de Banyoles, esdevenint el poblat neolític més important a Catalunya i on es va produir una veritable revolució.

La Draga és l’únic jaciment arqueològic lacustre de la península Ibèrica i un dels més antics i importants de la Mediterrània occidental que permet exemplificar a través de l’extraordinari patrimoni conservat, en part sota l’aigua, una etapa cabdal de la nostra història: els inicis de l’agricultura i la ramaderia.

L'emoció de trobar-se en un jaciment irrepetible encapçala una proposta museogràfica innovadora que empra recursos audiovisuals i recreacions virtuals per transportar-nos al neolític. Durant la Setmana de la Ciència 2019, el podreu descobrir a la Residència d’Investigadors de Barcelona.

L'acte de presentació serà el 13 de novembre a les 18h i comptarà amb una visita guiada a càrrec de Dr. Antoni Palomo, del Museu Arqueològic de Catalunya i comissari de l’exposició. L'acte acabarà amb conversa, copa i pica-pica.

Horaris: de dimarts a divendres de 17 h a 20 h; dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h; diumenge i festius d’11 h a 14 h.

 

Amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Organitza

201610115210_logoCSICg.jpg


Col·labora

Museu Arqueològic de Catalunya / ArqueoXarxa

Museu Arqueològic de Banyoles / Ajuntament de banyoles