19 NOV


La química i el vi

  • Universitat de Barcelona
  • 08:00h a 18:30h
  • 50

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Universitat de Barcelona
José Barbosa
barbosa@ub.edu

Necessita reserva
José Barbosa
barbosa@ub.edu
934021279
9:30-17:30

Ponents - Celler Enate (sortida des de la Facultat de Química de la UB)

En el vi existeixen al voltant d’un miler de compostos químics diferents i la seva presència, de forma equilibrada i en harmonia, configuren les propietats que caracteritzen la qualitat del vi.

El vi és un aliment, però a diferencia d’altres aliments, el seu consum no esta relacionat amb les seves propietats nutricionals. El consum del vi es justifica pel plaer que en produeix al degustar-lo. Així la qualitat del vi es justifica per les seves propietats sensorials.

Aquestes propietats sensorials són el resultat de les interaccions dels compostos químics del vi amb el nostres sentits (vista, oïda, olfacte i tacte).  Així, els compostos químics més volàtils són els responsables de l’aroma del vi, els compostos polifenòlics són els responsables del color i, de forma particular, els tanins són els responsables de l’astringència característica dels vins negres; els àcids aporten la propietat de l’acidesa del vi, els sucres li donen la dolçor i l’etanol, que és el responsable de l’efecte estimulant del vi i de l’eufòria que produeix el seu consum, al mateix temps és el que garanteix la seva estabilitat.

Visita enològica  

19 de novembre de 2019

Sortida en autocar de la Facultat de Química  a les 8 hores

10.30   Visita tècnica celler Enate      

            de la D.O. Somontano

12.30   Conferència i tast

14.00    Dinar al restaurant de mateix celler

18.30 h Arribada aproximada a la  Facultat de  Química

NOMBRE DE  PLACES:       50

INSCRIPCIÓ: Cal omplir un full d'inscripció a la secretaria del Deganat de la Facultat de Química UB  abans del dia 13 de novembre. La inscripció val 10€ i inclou: autocar, degustació, tast, i dinar. Donat el nombre limitat de persones que es permeten al tast i a la visita, les places s'assignaran per estricte ordre d'inscripció. S'atorgarà un diploma d'assistència.

      

Organitza

201610245020_logo_home_nou.png


Col·labora