17 NOV


SoundWalk per la Superilla de Sant Antoni

  • La Salle - URL
  • 16:30h a 18:00h
  • 15

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
La Salle - URL
Rosa Maria Alsina Pagès
+34932902425
rosamaria.alsina@salle.url.edu

Ponents - Rosa Ma Alsina-Pagès, Marc Freixes, Gerard Ginovart, Antonella Radicchi

Un passeig sonor és un passeig centrat en l’escolta de l’entorn, especialment si pensem en un ambient urbà. El terme va ser utilitzat per primera vegada per membres del World Soundscape Project sota la direcció del compositor R. Murray Schafer a Vancouver als anys setanta. Hildegard Westerkamp, del mateix grup d'artistes i fundadora del Fòrum Mundial d'Ecologia Acústica, defineix el passeig sonor com "... qualsevol excursió que tingui com a principal objectiu escoltar l'entorn. Està exposant les nostres orelles a cada so que ens envolta, independentment d'on sigui." 

Schafer estava particularment interessat en les implicacions dels canvis en els paisatges sonors de les societats industrials en nens i en la relació dels nens amb el món a través del so. Va ser un defensor de la neteja de les orelles (netejar-se les orelles de manera cognitiva) i va veure el caminar sonor com una part important d’aquest procés de tornar a involucrar els nostres sentits auditius per trobar el nostre lloc al món.

Proposem un passeig sonor per la Superilla del barri de Sant Antoni. El projecte de les Superilles ens acosta a un entorn urbà però pacificat, amb el trànsit restringit i on es prioritzen els veïns. Farem l'exercici de fer una passejada sonora pels voltants del barri de Sant Antoni, amb el suport de l'aplicació per a mòbil Hush City App. 

Organitza

20209205145_lasalleurl.png


Col·labora

La Salle URL