Com arribar-hi

21 NOV

Col·loqui de tardor: Joan Vinyoli

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual
Passaport Científic: No

Més informació Universitat de Girona
Núria Ayguadé
972 47 43
nuria.ayguade@udg.edu
On es celebra Casa de la Paraula
     Carrer Prat, 16, 17430, Santa Coloma de Farners

El silenci és un dels elements vertebradors de l’obra poètica de Joan Vinyoli. L’autor va tractar aquesta temàtica no només des de la perspectiva metapoètica, sinó també com a símbol d’alguna cosa que resta per descobrir, entre d’altres sentits figurats. Així doncs, el silenci adquireix rellevància tant en l’impuls creatiu com també en el punt d’arribada que suposa un poema perfet. I no només en el cas de Vinyoli, sinó també en molts altres poetes contemporanis.

La Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona convoca a investigadors, estudiosos i lectors a participar en aquest espai de circulació d’idees que anomenem Col·loqui de tardor. Amb periodicitat biennal, el Col·loqui de tardor està obert a tota mena d’interpretacions i relectures de les obres poètiques contemporànies que guarden una estreta relació amb la poesia de Joan Vinyoli.

Enguany, la tercera edició del Col·loqui de tardor estarà dedicada específicament a explorar les relacions entre la poesia i el silenci.

PROGRAMA

Dissabte 21 de novembre de 2020

 • 10.00h. Benvinguda i inauguració
 • 10.30h. Josep M. Sala-Valldaura: «Experiència, somni, silenci»
 • 11.30h. pausa
 • 12.00h. Rosa M. Mateu: «L’art del silenci i el silenci de les arts»
 • 12.30h. Jordi Oviedo: «Els silencis de Joan Vinyoli i Vicent Andrés Estellés: una anàlisi comparada»
 • 13.00h. Ricard Huerta: «El silenci com a patrimoni: persones sense veu, objectes muts»
   
 • 17.00h. Presentació del fons documental Joan Vinyoli i visita guiada a l’Espai Vinyoli
 • 17.30h. Joan-Ignasi Elias: «La poètica del silenci: art i literatura»
 • 18.00h. Antoni Clapés: «De tocar el silenci. De dir la llum»
 • 18.30h. Presentació del llibre El vol i la corda. Sobre la poesia de Joan Vinyoli, de Josep M. Sala-Valldaura. Conversa entre l’autor i la directora de la Càtedra Joan Vinyoli, Margarida Casacuberta
 • 19.00h. Recital «Secreta gorga», a càrrec de Víctor Sunyol

El col·loqui tindrà lloc el dissabte 21 de novembre de 2020 a la Casa de la Paraula, a Santa Coloma de Farners, a redós de l’Espai Vinyoli, on es recrea l’univers del poeta i es manté viva la seva memòria i el seu llegat. En aquest espai es pot visitar el mobiliari original del seu despatx, les primeres edicions dels seus llibres i una selecció d’objectes i elements que evidencien la vinculació de Vinyoli amb la capital selvatana, on passava els estius de la seva joventut i on va sentir la crida de la paraula poètica.

Les persones interessades en assistir al Col·loqui de tardor «Poesia i silenci» hauran de formalitzar la seva inscripció enviant un correu electrònic a l’adreça catedravinyoli@udg.edu indicant nom i cognoms. 

Organitza: La Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Organitza

201810162934_Logo_UdG.png

Patrocinat per


Col·labora

Ajuntament de Santa Coloma de Farners ,La Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona