Activitat cancel·lada
27 NOV


Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la COVID-19?

  • Museus d'Olot (Museu dels Volcans)
  • 19:00h a 20:30h
  • Limitat
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: Coronavirus SARS-CoV-2
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Museus d'Olot (Museu dels Volcans)
Museu de la Garrotxa
972271166
museusdolot@olot.cat

Necessita reserva
Museu de la Garrotxa
museu.garrotxa@olot.cat
972271166
10-15h

Ponents - Magda Campins i Clara Prats

En el marc del XIV Cicle de conferències Els grans interrogants de la ciència, les doctores Magda Campins i Clara Prats ens parlaran de la COVID-19.

A finals del 2019 arribaven notícies de la Xina sobre l’aparició i proliferació d’un nou virus, el SARS-CoV-2. D’entrada, els europeus ens ho miràvem des de la distància, amb la secreta esperança que l’epidèmia seria controlada i quedaria com un episodi més de la història de les malalties infeccioses, com va passar amb el SARS-CoV-1, un virus de la mateixa família. Quan es van detectar els primers casos a Europa, al febrer, no estàvem preparats pel que ens venia a sobre: ens enfrontàvem a una malaltia totalment desconeguda, de la qual no sabíem gairebé res, i que es convertiria una pandèmia per a la qual no teníem a punt ni mecanismes de gestió ni de control.

En aquell moment va començar una autèntica marató: científics de tot el món es van posar a treballar a contrarellotge per resoldre tots els interrogants que plantejava la situació d’emergència. Nou mesos després, en data 28 de setembre de 2020, amb més de 32 milions de casos confirmats i 995.836 morts  al món, què n’hem après?

Clara Prats és Llicenciada en Física. Doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències. Magda Campins és Doctora en Medicina. Especialista en Medicina Preventiva i Epidemiologia, i en Pediatria.

Activitat gratuïta amb aforament limitat. Cal descarregar-se una entrada per controlar l’aforament.

La xerrada també es podrà seguir en streaming a través del canal de Youtube del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i comarca (You Tube PEHOC OLOT)

Organitza

201971740_logo_volcans01.png

Patrocinat per


Col·labora

Institut de Cultura Ciutat d'Olot

Consorci SIGMA