20 NOV


Viu un dia al laboratori i coneix el mètode científic!

  • Institut de Recerca Sant Joan de Déu
  • 10:00h a 11:30h
  • sense límit
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Grups

Més informació
Institut de Recerca Sant Joan de Déu
Marta Fortuny
936 00 97 51
mfortuny@fsjd.org

Necessita reserva
Marta Fortuny
mfortuny@fsjd.org
684323959
8h a 15h

Ponents - Alba Tristán Noguero

Vine a fer una visita virtual el laboratori on s’investiga la malaltia rara Deficiència de la Tirosina Hidroxilasa que afecta nens i nenes. La investigadora Alba Tristán Noguero de l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu t’acompanyarà en aquest tour virtual, t’explicarà com es treballa en un laboratori i que és el mètode científic.

La Deficiència de la Tirosina Hidroxilasa és una malaltia rara que produeix un parkinsonisme en nens i impedeix el correcte desenvolupament del cervell. Tot i que existeix un tractament, aquest només funciona en alguns infants malalts; però encara no cura a tots els nens i nenes. No poder caminar, parlar o jugar son alguns dels problemes que presenten aquests nens. 
Mitjançant el mètode científic, la formulació d’una hipòtesi, el disseny dels experiments i l’obtenció dels resultats, els investigadors i investigadores, poden entendre aquesta malaltia i buscar nous tractaments. 

En aquesta xerrada virtual la investigadora Alba Tristán Noguero combinarà les seves explicacions amb vídeos d’experiments que està realitzant i a través d’un Kahoot!, convidarà als estudiants a respondre les preguntes que ella vagi llançant. La xerrada es podrà realitzar simultàniament en diferents escoles i/o grups classe, permetent així un petit concurs entre les diferents classes. 

Els participants podran enviar vídeos on expliquin com apliquen el mètode científic als experiments que realitzen a l’escola o expliquin la importància de la recerca (activitat opcional). Els vídeos es penjaran al Twitter de l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu (@IRSJD_info).

Requisits: per dur a terme aquesta activitat és imprescindible que la classe disposi d’un projector, altaveus, ordinador i a ser possible micròfon (no és imprescindible). El micròfon pot servir per preguntar dubtes o comentaris (també es podrà fer mitjançant el xat)

Més informació i inscripcions al correu electrònic mfortuny@fsjd.org (Marta Fortuny). Un parell de dies abans s'enviarà l'enllaç de Zoom per la connexió.

Places limitades.

Organitza

202310303339_logo_IRSJDRrgb.png


Col·labora