24 NOV


Mites i mentides de la metal·lúrgia en pantalla

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Pessics de Ciència
Centre Cultural Sant Josep
93 403 20 99
pessicsdeciencia@gmail.com

Necessita reserva
Centre Cultural Sant Josep
ccultural.santjosep@l-h.cat
93 403 20 99
16 a 22 h

Ponents - Núria Salán

A les pel·lícules històriques, d'acció o de ciència ficció, en algun moment és habitual que algú agafi una peça o estri de metall, sempre amb molta facilitat; o veiem com, en pocs minuts, es fabrica una espasa lluenta i fabulosa que amb total seguretat salvarà de tots els atacs a qui la porti al damunt. O es busca (i es troba) aquella mina d'or que surt a cròniques històriques, que proporciona als protagonistes unes pepites de la mida d'una taronja, que es carreguen dins d'un sac. O...

Infinitat de recursos de la petita i gran pantalla tenen metalls com a protagonistes secundaris i, dins aquesta infinitat, gairebé sempre hi ha errors de concepte que fan que aquella escena passi a ser "de cinema fantàstic".

En aquesta xerrada es comenten alguns dels tòpics més recurrents de la indústria del cinema i de sèries de TV, mostrant per què no podria ser possible allò que es mostra, encara que siguin escenes maques de colorit i composició, però científicament impossibles. No es pretén ridiculitzar res, sinó obrir els ulls a un aspecte de la ciència, la dels materials, que sovint passa desapercebuda. 


Ponent: Núria Salán.Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la (UPC) i professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC.

Moderador: Miquel Sureda. Membre de l'ACCC i divulgador científic.

L’edició d’enguany ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tots i totes les ponents són membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència.

Les xerrades es podran seguir per streaming a través de https://www.youtube.com/user/pessicsdeciencia

Activitat inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència de 2020

Organitza

2016927548_PESSICS_logo__Aj.png

Patrocinat per

Ajuntament de L'Hospitalet

Col·labora

ACCC