25 NOV


Natura... i humans: la història d'un Homo sapiens que va creure ser l'espècie escollida

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Pessics de Ciència
Centre Cultural Sant Josep
93 403 20 99
pessicsdeciencia@gmail.com

Necessita reserva
Centre Cultural Sant Josep
cculltural.santjosep@l-h.cat
93 403 20 99
16 a 22 h

Ponents - Jordi Serrallonga

A les escoles, instituts i universitats, a la nostra vida quotidiana, es parla d'evolució i selecció natural. S'esmenta el nom, entre d'altres, de Lamarck, Darwin, Mary Leakey o Lynn Margulis. Però, sabem què existeix al darrere d'aquests termes i personatges? Com funcionen els mecanismes evolutius? Com actua la selecció natural? Sembla com si fossin termes reservats a plantes, cucs, ocells i d'altres éssers vius, mentre que l'humà es mantenia al marge des del seu pedestal. Com una mena d'espècie escollida, o superior, que gràcies a la cultura –coneixement i tecnologia– pot desafiar les lleis de la natura. La realitat és una altra; malgrat la nostra capacitat de decidir, som sotmesos a les lleis de la natura. Entendre-les potser ens ajudaria a afrontar qüestions com les del canvi climàtic, la superpoblació, noves pandèmies o l'extinció de moltes formes vives. Som una espècie més en el si de la vida.

Ponent: Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista i explorador. Professor d'Antropologia i Evolució Humana de la UOC, i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Moderadora: Claudia Diviu. Membre de l'ACCC i divulgadora científica.

L’edició d’enguany ha estat organitzada conjuntament amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Tots i totes les ponents són membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència.

Les xerrades es podran seguir per streaming a través de  https://www.youtube.com/user/pessicsdeciencia

Activitat inclosa en la programació de la Setmana de la Ciència de 2020

Organitza

2016927548_PESSICS_logo__Aj.png

Patrocinat per

Ajuntament de L'Hospitalet

Col·labora

ACCC