18 NOV


Webinar online: Nanoestructures antibacterianes: De la recerca bàsica a la implementació empresarial.

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general
Orientat: Grups

Més informació
IQS
Xavier Ramírez
932672020
comunicacioiqs@iqs.edu

Necessita reserva
Xavier Ramirez
comunicacioiqs@iqs.edu
932672020
9h a 16h

Ponents - Dr. Joan Gilabert. Col·laborador del Grup GEMAT d’IQS i Co-fundador de Tractivus.

Mitjançant una col·laboració entre el Grup de Recerca d’Enginyeria de Materials (GEMAT) d’IQS i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge es va defensar una tesi doctoral l’any 2017 sobre generació de pròtesis de tràquees 3D personalitzades i amb propietats bioactives, que es va materialitzar amb la creació de l’spin-off, Tractivus. Actualment, Tractivus, és una companyia amb àmplia experiència en recobriments antibacterians aplicables a dispositius mèdics. La seva tecnologia permet crear nanoestructures en superfície, prevenint l’adhesió bacteriana i la formació de biofilms.

En la conferència del Dr. Gilabert, s’exposarà, amb un llenguatge proper a alumnes de batxillerat, el llarg procés d’aprenentatge que es requereix per passar d’una formació bàsica i sòlida fins a crear un projecte empresarial extremadament especialitzat en un àmbit de la recerca mèdica.

La xerrada permetrà que els alumes de batxillerat puguin veure l’ampli ventall de camps on especialitzar-se quan es parteix d’una bona formació científica bàsica, que poden estar adquirint ja en el batxillerat científic i, posteriorment, en el grau que escullin.

Organitza

2016106319_IQS_RGB_online.jpg


Col·labora