Com arribar-hi

13 NOV

Seeing is believing (and discovering): How do scientists use light microscopes to study viruses.

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: Coronavirus SARS-CoV-2
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic universitari
Orientat: Grups
Passaport Científic: No

Més informació Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat
On es celebra Online
     ., ., .

Aquesta activitat consistirà en una breu presentació de 15 a 20 minuts que introduirà al públic els conceptes bàsics de l’estructura dels virus, de la fluorescència microscòpia i com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden estudiar detalls moleculars dels virus mitjançant aquesta tècnica. Es proporcionaran exemples d’aquesta investigació i s’explicaran de manera fàcilment comprensible.
La presentació anirà seguida d’una demostració en directe de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.
La sessió conclourà amb un torn de preguntes i respostes on el públic podrà fer preguntes relacionades amb la presentació.
Aquesta activitat es durà a terme via Zoom mitjançant, amb una combinació de captura de pantalles d’ordinador i imatges de càmeres web externes.

Organitzen

        

Responsables

Públic

Estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris que estiguessin interessats en la investigació dels virus i la microscòpia.

Objectius

  • Proporcionar al públic una comprensió bàsica del funcionament dels microscopis i de com, gràcies als recents avenços tecnològics, els científics poden utilitzar aquesta tecnologia per estudiar els detalls moleculars dels virus i les interaccions dels virus amb la cèl·lula objectiu/diana.
  • Divulgar la malaltia de la COVID-19 dins la SC’20, ja que demostrarà com els científics estudien els virus ja que inclourà una demostració en directe d’imatges dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2.
  • Contribuïr al seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Mostrar els esforços per combatre les malalties

Crear més oportunitat d’aprenentatge

Idioma

Anglès

Inscripció

Inscripció gratuïta. Aforament virtual limitat a 50 participants.

Es durà a terme a través de l’eina Zoom. Es facilitaran instruccions de connexió i enllaç a totes les persones inscrites per correu electrònic uns dies abans de la data en que es farà l’activitat.
En cas que l’activitat la vulgui fer un grup classe, el tutor haurà de fer la inscripció i connectar-se amb l’ordinador i la pantalla digital de l’aula per tal que el grup classe pugui seguir el taller a l’aula.

Data límit d’inscripció: 09/11/2020

Formulari d’inscripció


La SC’20 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga.Ciència i Societat, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Seguiu totes les novetats de la Setmana de la Ciència a #SC20CAT


european commission

**This activity would be performed as a part of public engagement component of European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme, Marie Skłodowska-Curie Grant (Agreement No. 793830).

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg

Patrocinat per


Col·labora

Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación