Com arribar-hi

25 NOV

Esport, dones i violència de gènere

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general, Públic universitari
Orientat: Individual
Passaport Científic: No

Més informació Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat
On es celebra Online
     ., ., .

Ponents - Gemma Herrero Castro – Periodista especialitzada en esport Laia Codina Panedas – Futbolista de FCBarcelona Alumnat del grau de Periodisme de la UVic-UCC. Presentació d’articles sobre dones, esport i violència de gènere publicats a l’espai Junior Report de La Vanguardia: https://junior-report.media/author/universitatdevic/ Raúl Martínez Corcuera – Professor de la UVic-UCC i investigador del Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)

Taula rodona en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones del proper 25 de novembre de 2020, on es debatrà i parlarà de la relació de l’esport i la violència masclista.
L’esport, i especialment el futbol, es configura com un espai de difusió del discurs d’odi (masclisme, racisme, homofòbia…). L’objectiu d’aquesta activitat és observar i lluitar contra aquests discursos d’odi mitjançant l’anàlisi de la informació periodística i els comentaris de l’audiència publicats en els principals mitjans escrits de l’estat espanyol (Marca, As, Sport i Mundo Deportivo).
Els resultats mostren una informació més o menys respectuosa amb la igualtat i, al mateix temps, un espai de comentaris obert a insults i violència masclista, racista i homòfoba. Com a conclusió, es planteja la necessitat de narratives alternatives i contranarratives per lluitar contra el discurs d’odi online i offline.

Participants

Organitzen

Responsable

Raúl Martínez Corcuera – Professor de la UVic-UCC i investigador del Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)

Públic

Estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris.

Objectius

  • Contribuïr al seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Idioma

Català

Inscripció

No cal inscripció. Es retransmetrà via streaming a través del canal de Youtube de la UVic-UCC.

 


La SC’20 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga.Ciència i Societat, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Seguiu totes les novetats de la Setmana de la Ciència a #SC20CAT


Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg

Patrocinat per


Col·labora

Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación