Del 27 NOV
Al 28 NOV


La Europea de Nit de la Recerca a Tarragona

  • ACCC
  • -h a -h
  • Per a més informació sobre l'aforament i les inscripcion, consultar cada activitat
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Altres
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
ACCC
Miriam Rivera
611247146
accc.gestio@gmail.com

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats de manera planera i divertida.

Aquest esdeveniment se cel·lebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. En l’edició anterior es van dur a terme més de 200 activitats al territori català que incloïen xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.

A Tarragona, node coordinat per la Universitat Rovira i Virgili, la Nit de la Recerca arrenca amb la publicació web d’alguns dels 30 tallers emesos al programa Som-hi! del canal de televisió TAC12 durant el mes de novembre. Aquests tallers els han preparat més d’un centenar d’investigadores i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili i dels instituts de recerca ICAC, ICIQ, IISPV I IPHES i molts d’ells es poden realitzar a casa. La programació a les comarques de Tarragona també inclou xerrades que investigadors i investigadores faran a centres de secundària durant la setmana del 23 al 27 de novembre. 

El 27 a les 18h també s’ha organitzat una sessió de microxerrades divulgatives que s’empetran en directe en línia. Dissabte 28 es realitzarà una ruta científica Antoni de Martí i Franquès. Es tracta d’una recreació teatralitzada didàctica de la vida d’aquest científic català i els seus descobriments. Els participants visitaran carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i la seva recerca, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu. Per participar-hi cal inscripció prèvia.

Per completar el programa, investigadores i investigadors del programa de beques Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea explicaran en format vídeo les seves recerques, que es complementarà amb un pòster per entendre-la de forma més gràfica.

Més informació a: https://lanitdelarecerca.cat/node/tarragona/


Patrocinat per

Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506)

Col·labora

- ,-