Com arribar-hi

24 NOV

La COVID-19. La vacuna, el sistema immunitari

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: Coronavirus SARS-CoV-2
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general
Orientat: Grups
Passaport Científic: No

Més informació Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat
On es celebra Online
     ., ., .

Ponents - Bonaventura Clotet, Dr. en Medicina i cap de serveis de Malalties Infecciones de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC

El 24 de novembre a la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica, Bonaventura Clotet, Dr. en Medicina i cap de serveis de Malalties Infecciones de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, ens impartirà la conferència “La COVID-19. La vacuna, el sistema immunitari”.

Doctor en Medicina per la UAB amb una tesi sobre malalties autoimmunes (1981), durant la seva residència en Medicina Interna a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida descrit a Espanya. Aquest fet va ser el detonant perquè centrés la seva carrera en aquesta malaltia, com a cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (1987-2015) i com a president i fundador de la Fundació Lluita contra la Sida (1992). El 1995 va crear l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, amb el suport de “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que continua dirigint.

Davant la nova pandèmia de COVID-19, l’experiència acumulada al llarg de més de 25 anys en virologia i en l’estudi del sistema immunitari ha permès al doctor Clotet i als equips que dirigeix proposar, des del primer moment, projectes de recerca contra el SARS-CoV-2 i estar en primera línia en la lluita contra el virus. Els projectes que desenvolupen se centren en diferents àrees de treball que van des del tractament fins a la prevenció i la detecció del virus

_________________________________________

Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.

Places: 500

Data límit d’inscripció: 17/11/2020

Per poder connectar-te en aquest webinar has d’omplir aquest formulari d’inscripció. Uns dies abans rebràs un correu electrònic amb l’enllaç Zoom a través del qual podreu connectar.

Més informació al blog de les Tertúlies de Literatura Científiques de la UVic-UCC.

Les Tertúlies de Literatura Científica formen part del programa “UDivulga. Ciència i Societat“, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación. Les TLC també compten amb el suport de la Societat Catalana de Biologia.


Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg

Patrocinat per


Col·labora