Del 14 NOV
Al 29 NOV


Activitats educatives del Museu del Ter i del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis per fer online:

  • Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • h a h
  • No hi ha
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants de primària, Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Pilar López Uceda
938815507
udivulga@uvic.cat

El Museu del Ter, ubicat a l’antiga filatura de can Sanglas, a Manlleu, aquests dies de primavera sol ser un no parar de nois i noies dels centres educatius que la visiten per alguna de les seves moltes activitats o projectes educatius.
L’experiència “in situ”, el contacte amb el patrimoni cultural i natural viu és difícil de substituir, tot i això, des del Museu del Ter han preparat per a professorat i els seus alumnes propostes que es poden fer des de casa per treballar els continguts d’algunes de les seves visites, tallers o sortides.

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC, ubicat al Museu del Ter, col·labora en l’organització de tres d’aquestes propostes. El CERM es dedica a la recerca, la difusió i la conservació de rius i altres ambients aquàtics continentals i és l’àrea ambiental del Museu del Ter.

Les quatre activitats que proposen són:

“Sortida de peus al riu + investiguem l’estat de salut del riu”

En el quadern de l’alumne es proposen una sèrie d’exercicis i activitats complementàries als tallers d’educació ambiental del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu, i al quadern del mestre es pot trobar la informació per a poder resoldre els exercicis i ampliar la informació sobre la biodiversitat i l’ecologia fluvial.

“Observació d’ocells”

Des de l’observatori d’ocells de les riberes del Ter, situat al riu Ter a les Masies de Voltregà, s’hi pot observar una de les colònies d’ocells ardeids nidificants més importants de Catalunya. Amb aquesta activitat des de casa podreu conèixer quins ocells fan niu en aquesta colònia, a quines èpoques de l’any els podem veure i quines migracions fan. També podreu gaudir dels sons dels espais fluvials i reproduir els cants dels ocells.

“Els habitants del riu”

Amb aquesta activitat els alumnes treballaran la definició de riu i les seves parts, els elements característics de la conca del riu Ter, la biodiversitat fluvial, els problemes que pateix el riu i les seves solucions i finalment el circuit urbà de l’aigua.

"Tecnologia hidràulica: la força de l’aigua"

Amb aquesta activitat els alumnes comprendran  la  importància  dels  recursos  hidràulics  i  el  seu  aprofitament  al  llarg  de  la  història, coneixeran els ginys hidràulics i les seves funcionalitats, i entendran el funcionament de les turbines i les seves aplicacions.


Al Museu del Ter estaran molt contents si aquestes propostes us són d’utilitat i també si decidiu compartir-les amb ells, fent-los qualsevol tipus de retorn.
Si creieu que us poden ser d’utilitat, encara que sigui a distància, no dubteu en posar-vos en contacte amb ells a través de correu electrònic o de les xarxes socials.

Llistat de totes les activitats educatives per fer a casa organitzades pel Museu del Ter:

Organitza

20181022442_logo_5linies_U_color.jpg


Col·labora