Del 27 NOV
Al 28 NOV


La Europea de Nit de la Recerca a Vic

  • ACCC
  • -h a -h
  • Per a més informació sobre l'aforament i les inscripcion, consultar cada activitat
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Altres
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
ACCC
Miriam Rivera
611247146
accc.gestio@gmail.com

Ponents - -

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. 

Al node de la Catalunya Central, coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la Universitat de Vic (UVic-UCC), les activitats es realitzaran durant la setmana del 23 al 27 novembre. El personal investigador de l’entitat impartirà tallers, xerrades i visites guiades a l’exposició Els boscos del riu, els grans desconeguts, que durant la tardor de 2020 es podrà visitar al Museu del Ter i forma part del projecte europeu Life Alnus. També destaca el taller organitzat per IrsiCaixa i la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, en què diversos investigadors faran una demostració en directe en anglès de l’ús d’un microscopi modern per visualitzar els detalls moleculars de partícules individuals dels virus VIH-1 i SARS-CoV-2, entre moltes altres activitats.

El 27 de novembre es projectarà un vídeo sobre el canvi climàtic realitzat amb la col·laboració de l’Aula de Teatre de la UVic-UCC per tal de mostrar una fantàstica simbiosi entre el món de l’art i la ciència a l’hora de divulgar, amb una barreja de teatre i poesia per arribar a tot tipus de públic. D’altra banda, dissabte 28 de novembre al matí, es publicarà un “Taller de roques” online a la llista de reproducció de la Nit Europea del canal de Youtube de l’UDivulga on els participants podran identificar-ne els tres grans grups i conèixer el seu cicle.

Trobareu la informació del node de Vic a: https://lanitdelarecerca.cat/node/vic/


Patrocinat per

Aquest projecte rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506) ,-

Col·labora

- ,-