13 NOV

‘Ballant amb nanopartícules’

Tipus d'activitat: Altres
Àrea temàtica: Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació Consorci Residència Investigadors
Helena Parnaud
934432759
activitats@residencia-investigadors.es
On es celebra Consorci Residència d'Investigadors
     C/Hospital, 64, 08001, Barcelona
Necessita reserva Helena Parnaud
activitats@residencia-investigadors.es
934432759

9:00 a 20:00

Ponents - Artistes (Crisal Rodríguez, Josep Lluís Viladot i Ramon Roig), experts en nanotecnologia de l’IN2UB (Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Jordi Díaz) i experts en tecnologies mòbils (Onetap Interactive).

Dansa, poesia i música per representar el món nanomètric: aquest és l’objectiu de l’espectacle impulsat per l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat de Barcelona (IN2UB).

Ballant amb nanopartícules s’ha creat seguint un procediment similar al que s’utilitza en ciència: de baix a dalt, és a dir, del no-res al producte final. En aquest procés hi han intervingut tres tipus de cocreadors: d’una banda, els experts en nanotecnologia de l’IN2UB Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i l’impulsor i creador de la proposta, Jordi Díaz, també dels CCiTUB. De l’altra, els artistes Crisal Rodríguez, Ramon Roig i Josep Lluís Viladot. I finalment, els experts en tecnologies mòbils de l’empresa emergent Onetap Interactive.

‘Ballant amb nanopartícules’ es divideix en quatre actes. A través de petites performances basades en el moviment de les nanopartícules, anem construint i explicant alguna de les característiques que fan que, a la nanoescala, la tecnologia sigui disruptiva.

Des del caos del moviment brownià al control de l'ordre de la nanoescala, un ordre que ens dona les claus per construir el món nano, una construcció complexa i que encara està en evolució. A partir de la construcció i el coneixement, busquem solucions per a alguns problemes, molts dels quals causats per nosaltres mateixos, l'ésser humà; una part plena de llum i d'esperança, l'esperança que ens dona la nanotecnologia aportant-nos solucions per a problemes globals.

"Ballant amb nanopartícules" forma part del projecte NanoCaedre, un projecte d'hibridació d'art i ciència en el qual interactuen diferents disciplines artístiques amb la nanociència i la nanotecnologia. NanoCaedre vol ser, al seu torn, un punt de trobada i debat entre l'art i la ciència, on es potenciï la tercera cultura.


Patrocinat per

IN2UB/Universitat de Barcelona

Col·labora

Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Crisal Rodríguez, Ramon Roig i Josep Lluís Viladot ,Onetap Interactive i l'ACCC