8 NOV


Canvi Global i Geociències

  • Consorci Residència Investigadors
  • 18:00h a 20:00h
  • 25
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Conferències i taules rodones en línia
Àrea temàtica: Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Consorci Residència Investigadors
Helena Parnaud
934432759
activitats@residencia-investigadors.es

Ponents - Dr. Santiago Giralt Romeu (GEO3BCN, CSIC)

Conferència dins del marc del cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA. Desafiaments i reptes del Canvi Global - II

Organitzat: 

Residència d'Investigadors Fundació Catalana per a la Recerca i la InnovacióInstitut Geosciències Barcelona (GEO3BCN, CSIC)CSIC - Delegació a Catalunya​ 

 

Canvi Global i Geociències

Un dels grans reptes, si no el repte més gran, al que s'està enfrontant la Humanitat és l'actual Canvi Global que estem patint de forma visible des de fa, com a mínim uns 20 anys. Els successius informes que porta emetent el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC, les seves sigles en anglès: https://www.ipcc.ch/) des de 1990 detallant els impactes i conseqüències són cada vegada més contundents i demolidors. I en aquest escenari com encaixen les Geociències? Quin és el paper que juguen aquestes ciències? Les contribucions de les Geociències en la caracterització del Canvi Global són múltiples i juguen un paper fonamental en la definició i comprensió d'aquest gran repte. A la xerrada es donarà una visió d'aquestes contribucions.

Ponent: Dr. Santiago Giralt Romeu (GEO3BCN, CSIC)

Santiago Giralt és Doctor en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona y actualment és Investigador Científic del CSIC adscrit al Geociències Barcelona (CSIC). La seva investigació es centra en reconstruir les oscil·lacions climàtiques dels darrers mil·lennis a partir de l'estudi multidisciplinari i a alta resolució temporal dels sediments dipositats al fons dels llacs. L'objectiu és caracteritzar l'evolució dels principals modes de variabilitat climàtica (NAO, EA, ENSO), les seves interaccions i llur possible evolució futura per a poder determinar els seus impactes en els ecosistemes terrestres i en l'activitat del ser humà.

 



Col·labora