Del 12 NOV
Al 19 NOV

Saps què respires?

Tipus d'activitat: Presentacions
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua (IDAEA-CSIC)
Ana Sotres
93 400 61 00 (ext.2186)
comunicacion.idaea@cid.csic.es
On es celebra IDAEA-CSIC
     Carrer Jordi Girona, 18-26, 08034, Barcelona
Necessita reserva Ana Sotres /Comunicación IDAEA
comunicacion.idaea@cid.csic.es
93 400 61 00 (ext.2186)

9:00-18:00h

La contaminació de l'aire representa un important risc per a la salut i per al medi ambient. S'estima que cada any es produeixen al món uns 7 milions de morts prematures atribuïbles a la contaminació atmosfèrica. Segons l'OMS, 9 de cada 10 persones estan exposades a nivells de contaminants que superen els límits recomanats.
Bona part de la població europea viu en zones especialment urbanes -on es sobrepassen els nivells de contaminants de l'aire com ara, partícules (PM), diòxid de nitrogen i / o ozó,  i ciutats com Barcelona és una d'elles.

Durant la xerrada coneixerem quins són aquests contaminants, quines són les fonts que les originen i com es poden disminuir aquests nivells, per tal de millorar a qualitat de l'aire.

Paral·lelament, s’exposarà  la importància de la ventilació natural necessària durant l’actual pandèmia SARS-CoV-2, i com  influeix en la qualitat de l’aire en les aules, en línia amb les recomanacions de la guia publicada pel CSIC i el projecte "Dinàmica biològica del CO2 a les aules donat el context actual de canvi climàtic i pandèmia causat pel virus SARS-CoV-2 (malaltia CoVID-19").

Es preveu fer un mostreig per grups i per diferents espais amb sensors de PM2.5 i CO2, per acabar l’activitat posant en comú quins son els factors o fonts que poden haver influït en les mesures observades.

 

Organitza

202010594_IDAEASOlogo.png

Patrocinat per


Col·labora