12 NOV


De l'estudi de la variabilitat marina de mesoescala al mar Català i la freqüència de les inundacions a la tardor a Catalunya al desenvolupament de la tecnologia de destil·lació en buit 'Cool Steam'

  • Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE)
  • 16:00h a 17:00h
  • 20
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Altres
Àrea temàtica: Any Internacional de l'Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE)
Laura Bermúdez
934016037
comunicacio@cimne.upc.edu

On es celebra
CIMNE - CASTELLDEFELS Campus del Baix Llobregat UPC (CIMNE- Edifici C3)
C/Esteve Terradas, 5, 08860, Castelldefels
Necessita reserva
Laura Bermúdez
comunicacio@cimne.upc.edu
934016037
8:30-17:30h

El seminari es divideix en dues parts. La primera se centra en l'estudi de la variabilitat de mesoescala de la circulació marina al sector nord de la plataforma continental catalana i la seva incidència en la freqüència de les inundacions a la tardor a Catalunya. La segona se centra en el desenvolupament de la tecnologia de destil·lació en buit Cool Steam des de la seva idea inicial, inspirada en l'evaporació i la condensació a la natura.

La circulació litoral a Catalunya està molt influïda per l'advecció recurrent de remolins anticiclònics al llarg del litoral durant totes les estacions de l'any. Aquests processos estan desencadenats pels vents de component nord (mistral i tramuntana) i l'aflorament d'aigües de fons a la plataforma del Golf de León. Quan el final de l'estiu arriba, la reducció d'aportacions continentals d'aigua dolça es redueix. L'absència d'aigua dolça a prop de la costa redueix la intensitat del corrent litoral i frena l'advecció de remolins des del nord afavorint l'escalfament superficial del mar. Aquest escalfament superficial incideix en els intercanvis de calor amb l‟atmosfera i en el desenvolupament d‟una massa d‟aire humida. La interacció d'aquesta massa d'aire amb la invasió d'aire fred procedent de latituds més grans és el factor desencadenant de l'activitat tempestuosa a la regió a la tardor. Aquest fenòmen està acompanyat de pluges copioses en lapses de temps curts que poden donar lloc a inundacions. Durant l'exposició s'aprofundeix en les similituds d'aquest procés amb evaporació i condensació en buit de la tecnologia Cool Steam.

La xerrada es farà en castellà.

Ponent: Pedro Arnau

 

Organitza

202010293142_cimneso.png


Col·labora