17 NOV

#DebatsMNACTEC: Tecnologies de reconeixement facial. Emocions al descobert? (en línia)

Tipus d'activitat: Conferències i taules rodones en línia
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general
Orientat: Individual

Més informació Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)
Àrea de Difusió i Activitats
937368966
info.mnactec@gencat.cat

Ponents - Xavier Baró i Nuria Vallès

Els sistemes de reconeixement facial són tecnologies d’intel·ligència artificial que permeten identificar automàticament una persona a través dels seus trets facials més característics extrets d’una imatge digital o d’un vídeo.

Actualment aquesta tecnologia està avançant en l’àmbit del reconeixement de les emocions i s’està incorporant a diversos sectors amb usos ben diversos i en alguns casos polèmics: interrogatoris policials, processos de selecció de recursos humans, detecció de reaccions a anuncis en l’àmbit del màrqueting o neurorehabilitació.

La identificació d’emocions mitjançant tecnologies de reconeixement facial planteja incertesa en relació a la fiabilitat dels resultats, així com dubtes ètics per alguns dels seus àmbits d’aplicació i pels biaixos discriminatoris que pot comportar.

En parlarem en un debat en format virtual amb:

  • Xavier Baró, professor agregat d’Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya.
  • Nuria Vallès, sociòloga, investigadora del grup Barcelona Science and Technology Studies Group (STS-b) de la Universitat Autònoma de Barcelona i professora col·laboradora del Màster de Filosofia per als Reptes Contemporanis de la UOC. 

 

El periodista científic Xavier Duran serà el moderador d’aquesta quarta sessió del cicle #DebatsMNACTEC. Ciència, tecnologia i societat, que vol aprofundir en les tecnologies i la seva incidència social.

Activitat emmarcada en la Setmana de la Ciència 2021.

Organitza

202110294557_MNACTEC_Positiu.png

Patrocinat per


Col·labora