18 NOV


Desenvolupant una vacuna per evitar la infecció de la COVID-19: el dia a dia d’un laboratori d’investigació biomèdica.

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic general
Orientat: Individual

Més informació
IQS
Xavier Ramírez
932672020
comunicacioiqs@iqs.edu

On es celebra
IQS
Via Augusta, 390, 08017, Barcelona

Ponents - A càrrec de la Dra. Cristina Fornaguera, investigadora del Grup d’Enginyeria de Materials (GEMAT) del Departament de Bioenginyeria d’IQS.

Vols conèixer com és el dia a dia dels investigadors d'un laboratori de recerca biomèdica i quines són les seves tasques?

La recerca de solucions per frenar la Covid19 ha mobilitzat a gran part dels investigadors per tal d’obtenir tractament per combatre la malaltia. Una línia d’investigació consisteix en el desenvolupament de vacunes amb l’objectiu de protegir la població sana de futures possibles infeccions; és a dir, d’exposar al cos a un antigen que no causi la malaltia però que generi anticossos que actuïn com a sistema de defensa.

CoviNanoVax, un projecte liderat pel Dr. Salvador Borrós i la Dra. Cristina Fornaguera, del Grup d’Enginyeria de Materials d’IQS, investiga el desenvolupament d’una vacuna de mRNA basada en l’ús de la nanomedicina.

Amb un llenguatge adaptat a alumnes de Batxillerat, la Dra. Fornaguera explicarà els detalls de la recerca que estan realitzant en aquest projecte en concret, així com les expectatives d’èxit de les diferents línies d’investigació que s’estan duent a terme, en aquests moments, a nivell mundial per trobar una vacuna efectiva contra la Covid19.

Per motius de seguretat per a la COVID-19, tots els alumnes que vulguin assistir s'ha d'inscriure individualment.

Organitza

2016106319_IQS_RGB_online.jpg


Col·labora