17 NOV

ConversesNAT: L'evolució de Lynn Margulis. Un viatge per la vida de la dona que va sacsejar la biologia

Tipus d'activitat: Taules rodones i conferències
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Servei d'Informació i Reserves MCNB
932562220
activmuseuciencies@bcn.cat
On es celebra Museu de Ciències Naturals de Barcelona
     Plaça Leonardo da Vinci, 4-5, 08019, Barcelona
Necessita reserva Servei d'Informació i Reserves
https://museuciencies.cat/activitats/2021-11-17_lynn_margulis_conversesnat/
932.562.220

De dilluns a divendres de 10 a 13h

Ponents - Cristina Ribas, periodista, biòloga i activista ambiental. Jordi Vilardell, periodista especialitzat en crisi climàtica i de biodiversitat. Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Lynn Margulis és una de les figures cabdals de la ciència dels darrers anys. Responsable d'expandir la teoria de l'evolució de Darwin, el seu nom i la seva obra no són sempre reconeguts com caldria.

 

Qui fou Lynn Margulis? Quins són els seus principals llegats científics? Quina relació mantingué amb Barcelona? Com es va veure afectada la seva projecció pel fet de ser una dona?

 

A partir de fragments del documental de TV3 'Associar-se a l'ecosistema terra', protagonitzats per la pròpia Lynn, construirem un diàleg que intentarà donar resposta a aquestes i altres preguntes. Hi participaran Cristina Ribas, periodista i comunicadora científica, membre de la junta de l’ACCC, Jordi Vilardell, periodista i director de l'esmentat documental i Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. L'acte serà conduït per Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador i col·laborador habitual del Museu.

Organitza

202011102557_20180115_COM_Marca_NAT3_liniesNegre.jpg

Patrocinat per


Col·labora