Del 17 NOV
Al 28 NOV


Què hi ha dins del Piribus?

  • Secretaria d'Acció Climàtica - Generalitat de Catalunya
  • 10:00h a 13:30h
  • 25 persones

  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Exposicions
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Estudiants de primària
Orientat: Grups

Més informació
Secretaria d'Acció Climàtica - Generalitat de Catalunya
Servei d'Informació i Reserves Reserves Museu de Ciències Naturals de Barcelona
932562220
activmuseuciencies@bcn.cat

On es celebra
Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Parc del Fòrum
Plaça Leonardo da Vinci, 4-5, 08019, Barcelona
Necessita reserva
Servei d'Informació i Reserves Reserves Museu de Ciències Naturals de Barcelona
activmuseuciencies@bcn.cat
932562220
10-17h

Amb aquesta activitat podrem endinsar-nos en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana de la serralada pirinenca. El Piribus s’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360 graus, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes. A l’interior d’un semiremolc desplegable de 72 m² es poden descobrir curiositats dels Pirineus presentades de manera didàctica en àmbits que van des de la geologia fins a la fauna i la vegetació, però també aproximant-se a la història, la realitat cultural i l’evolució de la presència humana i el seu impacte en el medi natural als dos vessants de la serralada pirinenca.

L’activitat començarà amb una presentació d’aquesta exposició itinerant. Tot seguit es dividirà el grup-classe en dos, que accediran al Piribus, acompanyats de les educadores, per tal de resoldre alguns enigmes que ens permetran aprofundir en els continguts. Finalment es dedicarà una estona a posar en comú les descobertes i els nous coneixements.

És una activitat dirigida a al cicle mitjà i superior de primària. Es farà de dimars a divendres. Hi hi ha dos torns per fer l'activitat, a les a les 10h i a les 12h,  i té una durada de 1h 30min. 

Objectius

Descobrir alguns dels valors patrimonials dels Pirineus.

Conèixer alguns elements i espais característics dels Pirineus.

Promoure el respecte i l’interès pel territori català i especialment el pirinenc.

Conèixer curiositats de l’espai Piribus per fomentar l’aprenentatge.

Context

El Piribus és una de les accions del Projecte ADNPYR “ADN Pirineus, projecte de valorització del patrimoni pirinenc i de cooperació de la Xarxa Educació Pirineus Vius” projecte Interreg POCTEFA, finançat per la UE en un 65% mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.

Els socis del projecte son LPO France, Generalitat de Catalunya, Gestión Ambiental de Navarra, Institut d’Estudis Andorrans,  Fundació Catalunya La Pedrera i SEO/BirdLife Aragón.

L’educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes de l’exposició que va començar el 29 de març de 2019 a Ripoll. Durant aquests tres anys, amb una aturada durant la pandèmia, ha recorregut 34 punts de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, amb un gran èxit de crítiques i afluència. L’exposició i el seu projecte educatiu han comptat amb la participació de les 70 entitats de la Xarxa Educació Pirineus Vius i nombrosíssims agents del territori.

Aquesta etapa ha comptat amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. 

Per més informació consulteu la web mediambient.gencat.cat

 

 

Organitza

202110295214_imatge_20211029_120313.png

Patrocinat per

POCTEFA ADNPYR

Col·labora

Museu de Ciències Naturals de Barcelona