15 NOV

Esterificacions: Com fer fideus o caviar de sucs de fruita o iogurt?

Tipus d'activitat: Tallers i cursos
Àrea temàtica: -
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació ICE de la Universitat de Lleida
Francesc Alamon Queralt
973703372
ice.secundaria@udl.cat
On es celebra Departament de Química del Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la Universitat de Lleida (ETSEA)
     Av. Alcalde Rovira Roure, 191, 25198, Lleida
Necessita reserva Francesc Alamon
ice.secundaria@udl.cat
973703372

9:00-13:00

Ponents - Dra. Gemma Villorbina

En aquest taller s’encapsularan aliments a través d’un procés d’esterificació amb alginat, polisacàrid extret a partir d’algunes algues. Es treballaran dos tipus d’esterificació, la bàsica (dissoldre un producte alimentari o un colorant en alginat i addicionar-lo en forma de gotes a una solució de CaCl2 al 4%) i la inversa (utilizar un producte alimentari que ja contingui calci, com el iogurt, i aquest s’addiciona en forma de gotes sobre una solució d’alginat en aigua).


Patrocinat per

ICE UdL

Col·labora

ICE de la UdL