Del 12 NOV
Al 13 NOV


Visita una antiga fàbrica d'aiguardent amb destil·lació en directe i degustació

  • Museu Fassina Balanyà
  • 10:30h a 13:30h // 16:00h a 18:00h
  • 30

  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Jornades de portes obertes/visites guiades
Àrea temàtica: hola
Tipus de públic: Públic general
Orientat: Individual

Més informació
Museu Fassina Balanyà
Florenci Romeu o Ester Majós
977871220
fassina.balanya@esplugadefrancoli.cat

On es celebra
Museu Fassina Balanyà
Pl. Mil·lenari, 1, 43440, l'Espluga de Francolí

El Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí, l’única destil·leria d’aiguardent del segle XIX visitable de tot Catalunya.

La Fassina Balanyà va ser una indústria de caire familiar que va estar en funcionament des de meitats del segle XIX fins a la dècada dels anys seixanta. El tancament i l’abandonament de l’edifici sense ús alternatiu va permetre que, quaranta anys més tard, es mantingués pràcticament igual com l’havien deixat. L’Ajuntament de l’Espluga amb el suport de la Fundació Lluís Carulla i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya van realitzar un treball d’estudi, investigació i recuperació de l’edifici per tal d’incorporar-lo al Sistema del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i així donar a conèixer una activitat industrial clau en el nostre país als llarg dels tres darrers segles.

El visitant de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí veurà el funcionament d’una destil·leria durant els anys de la postguerra civil espanyola i coneixerà els processos productius per obtenir alcohol i els seus derivats, a partir de la brisa del raïm. El visitant copsarà també la importància d’aquesta activitat durant la revolució industrial de Catalunya, que va permetre un desenvolupament accelerat del teixit industrial català, en l’audiovisual inicial. La visita acaba amb una destil·lació en directe i una degustació de licors casolans.

Organitza

20226135515_MNACTEC_Fassina_Balanya_de_Espluga_Positiu.jpg


Col·labora