20 NOV


Visita a la depuradora dels adobers i presentació de la nova planta pilot per regenerar les aigües

  • Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal d l'Anoia- Ajuntament d'Igualada
  • 11:00h a 13:00h
  • 30 persones
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Itineraris didàctics i excursions
Àrea temàtica: hola
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general, Públic universitari
Orientat: Grups

Més informació
Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal d l'Anoia- Ajuntament d'Igualada
Sol Sanchez
938 046 752
sanchezs@aj-igualada.net

On es celebra
Depuradora dels blanquers al barri del Rec (Igualadina de Depuració i Recuperació SL)
Ronda del Rec, s/n, 08700, Igualada

Amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència, el Leather Cluster Barcelona, la Igualadina de Depuració i Recuperació SL i el Museu de la Pell d’Igualada organitzen una visita guiada i gratuïta a la depuradora dels adobers.

La depuradora d’Igualadina de Depuració i Recuperació S.L. (IDR), és una de les plantes capdavanteres a Europa en el tractament d’aigües residuals industrials, i tracta cada dia les aigües que es generen en el procés de transformació de la pell de les 28 empreses adoberes d’Igualada associades a Leather Cluster Barcelona juntament amb una part de l’aigua urbana i d’altres indústries. IDR a més, aporta coneixement sobre la bona gestió i estalvi de l’aigua a tot el clúster.

La depuradora dels adobers, a més de ser una actuació exemplar de l’avantatge de formar part d’un clúster, és pionera en la integració de valor compartit, un projecte empresarial que té un impacte positiu a la societat i que promou un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social i ambiental, contribuint a construir una economia més justa, verda i equitativa.

Dins de l’horitzó del residu zero a la indústria adobera i en un context on la creixent problemàtica en l’abastament d’aigua a Catalunya és una greu preocupació, la depuradora dels adobers d’Igualada, està treballant en la implantació d’una Estació Regeneradora d’Aigua (ERA). Durant la visita guiada es podrà veure el funcionament de la planta pilot per regenerar i donar una segona vida a les aigües depurades.

La visita es portarà a terme el diumenge 20 de novembre a les 11 h. Es tracta d’una visita guiada per especialistes, gratuïta i amb aforament limitat. El punt de trobada serà a la Ronda del Rec, s/n.

Cal inscripció prèvia al telèfon del Museu: 93 804 67 52

 Col·labora

Leather Cluster Barcelona

Igualadina de Depuració i Recuperació SL