11 NOV


Es poden fer medicaments a mida? Què és la Medicina de Precisió?

  • Barcelona Institut of Science and Technology
  • 11:30h a 13:00h
  • Pàgina web

Tipus d'activitat: Conferències i taules rodones en línia
Tipus de públic: Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Orientat: Grups

Més informació
Barcelona Institut of Science and Technology
Marta Llorens Fons
650281080
communication@bist.eu

Ponents - Alba Herrero Gomez, Eduard Masvidal Codina, Xavier Hernandez Alias i Elena Melendez Esteban

Has anat alguna vegada a graduar-te la vista? Una persona especialitzada mira de trobar la graduació de les ulleres que va millor pels nostres ulls. I t’has intercanviat mai les ulleres amb algun company/a? Les ulleres graduades s’ajusten a les necessitats de cada persona, inclús a les necessitats de cada ull! I per què no es fa el mateix quan tenim mal de cap, una bronquitis o ens hem trencat un peu? La medicina de precisió busca aconseguir un tractament ajustat a cada persona i en el moment adequat.

En aquesta sessió, adreçada a estudiants de segon cicle de secundària i batxillerat (14-18 anys), joves investigadors/es de centres BIST explicaran d’una forma amena i entenedora què és la Medicina de Precisió. L’Alba Herrero Gómez, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), ens explicarà què és la imatge molecular i com es pot utilitzar per veure què fa cada cos amb els medicaments que prenem. En Xavier Hernandez Alias, del Centre de Regulació Genòmica (CRG), ens parlarà de big data en biologia, de com estudiant el nostre material genètic es poden dissenyar teràpies a mida. I l’Eduard Masvidal Codina, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), ens ensenyarà aparells mèdics fets amb materials innovadors com el grafè. La sessió serà moderada per l’Elena Meléndez Esteban, responsable dels programes d’educació a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona), que facilitarà el diàleg amb els investigadors i les preguntes dels alumnes a través del xat.

Amb aquesta activitat virtual, l’alumnat d’ESO i batxillerat aprendrà nous conceptes científics al mateix temps que tindrà l’oportunitat de conèixer tres joves que han decidit fer un doctorat en ciència. L’Alba, en Xavier i l’Eduard també parlaran de com són ells i què els ha portat a escollir aquest camí.

La sessió se celebrarà el divendres 11 de novembre pel matí, de les 11:30 a les 12:30, i serà emesa a través de YouTube. Cal que un/a professor/a responsable registri al grup d’alumnes a través de l’enllaç del registre. Uns dies abans de l’esdeveniment facilitarem, a través del correu electrònic indicat al fer el registre, l’enllaç per seguir la xerrada, així com un petit dossier per preparar l’activitat amb l’alumnat (d’ús opcional).

Organitza

202291683_BIST_vertical_color.png


Col·labora

Barcelona Institute of Science and Technology