16 NOV


“Quina relació existeix entre la síndrome de l'intestí irritable i els trastorns mentals, com l’ansietat i la depressió, i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica?”

  • Vall Hebron Barcelona Hospital Campus
  • 11:00h a 12:00h
  • 148

Tipus d'activitat: Presentacions
Àrea temàtica: joan oro
Tipus de públic: Públic especialitzat, Públic general, Estudiants ESO, Batxillerat i Cicles formatius, Públic universitari
Orientat: Individual

Més informació
Vall Hebron Barcelona Hospital Campus
Comunicació Vall d'Hebron
93 489 30 00 (2754)
divulgacio@vallhebron.cat

Necessita reserva
Comunicació Vall d'Hebron
divulgacio@vallhebron.cat
93 489 30 00 (2754)
10.00 a 13.00h

Aquesta activitat es durà a terme en format virtual i presencial (Sala d'actes de l'Hospital General Vall d'Hebron)

Presentació de professionals de diferents especialitats de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron per debatre sobre la relació existent entre la síndrome de l'intestí irritable (SII) i els principals trastorns mentals (ansietat i depressió) i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (SFC), que sovint se solapen en molts d'aquests pacients.

Cada participant exposarà les característiques i problemàtiques de cada malaltia des del punt de vista de la seva experiència i especialització mèdica. Es realitzaran també preguntes al públic per afavorir la seva participació, com per exemple: Com creuen que es diagnostica i tracta la SII i les seves principals comorbiditats? Quina connexió creuen que existeix entre cervell i intestí? Saben per què equilibrar la microbiota és clau per cuidar la nostra salut mental?

Aquesta recerca ha rebut finançament de la Unió Europea a través del programa MSCA i del projecte 848228 que forma part del programa H2020 per a l'educació doctoral i formació postdoctoral dels investigadors.

Organitza

202110291318_logo_VH_Hospital_Campus_Master_RGB_blue.jpg


Col·labora